Το πρώτο νοσοκομείο ψαριών στον κόσμο

 Το πρώτο νοσοκομείο ψαριών στον κόσμο
το πρώτο νοσοκομείο ψαριών στον κόσμο. Και μην το ψάξετε κάπου στην Ελλάδα. Το πρώτο νοσοκομείο ψαριών βρίσκεται στην Ινδία.Ιδρυτής του δεν είναι κάποιος κτηνίατρος, ή έστω ιχθυολόγος, αλλά ένας ιδιοκτήτης οικιακών ενυδρείων ο οποίος αποφάσισε ότι η αγάπη του για τα ψάρια ήταν μεγαλύτερη από την αγάπη του για το ίδιο το επάγγελμα του. Έκλεισε το μαγαζί του και άνοιξε το πρώτο νοσοκομείο για άρρωστα ψάρια ενυδρείων.

Ο Patit Paban, όπως δημοσιεύεται στο iatropedia, διαμόρφωσε το σπίτι του στην Καλκούτα της Ινδίας σε ένα σύγχρονο νοσοκομείο όπου μπορεί και περιθάλπει άρρωστα ψάρια που κάτω από άλλες συνθήκες θα κατέληγαν στην λεκάνη της τουαλέτας και από εκεί στον υπόνομο.

Και εκεί που όλοι όσοι διαβάζουμε αυτή την είδηση, νομίζουμε ότι ο Patit, δεν θα έχει και πολλή πελατεία, σας ενημερώνουμε ότι οι δουλειές του έχουν εκτιναχθεί στα ύψη. Οι πελάτες – ιδιοκτήτες άρρωστων ψαριών κάνουν ουρά έξω από το σπίτι του. Αυτή τη στιγμή το σπίτι του περιέχει περισσότερα από 40 μεγάλα ενυδρεία, στα οποία περιθάλπει τα άρρωστα ψάρια. Η γκάμα του ξεκινάει από τα συνηθισμένα χρυσόψαρα και φτάνει σερ σπάνια είδη ψαριών ενυδρείων.

Ο ίδιος διευκρινίζει ότι δεν έχει τελειώσει κάποια πανεπιστημιακή σχολή, αλλά η αγάπη του για τα ψάρια και η ασχολία του από το προηγούμενο επάγγελμα του τον έχουν κάνει ειδικό τόσο στις διαγνώσεις των ασθενειών, όσο και στους τρόπους θεραπείας που προτείνει.