Τράπεζες: Δεν θα πουλήσουμε τα «κόκκινα» δάνεια σε funds

Τράπεζες: Δεν θα πουλήσουμε τα «κόκκινα» δάνεια σε funds
Την δέσμευση απέναντι στη διοίκηση της ΟΤΟΕ ότι δεν θα πουλήσουν τα «κακά» δάνεια σε ξένους διαχειριστές , ανέλαβαν οι τράπεζες, στις διαδοχικές συναντήσεις που πραγματοποιήθηκαν μεταξύ διοικήσεων και υπαλλήλων μέσα στην εβδομάδα.

Είναι χαρακτηριστικό το απόσπασμα της ανακοίνωσης που εξέδωσε η Ομοσπονδία Τραπεζοϋπαλληλικών Οργανώσεων Ελλάδας και που χαρακτηριστικά αναφέρει το εξής: «Η διαχείριση των μη εξυπηρετούμενων δανείων θα γίνει από τις τράπεζες και τα δάνεια αυτά δεν θα πωληθούν σε εξωτερικούς διαχειριστές».


Στις συναντήσεις της ΟΤΟΕ με τις Διοικήσεις των Τραπεζών, συζητήθηκαν αναλυτικά θέματα, που αφορούν στη στήριξη της πραγματικής οικονομίας, στην αντιμετώπιση των αναγκών της ελληνικής κοινωνίας, αλλά και θέματα που αφορούν στην εργασία και απασχολούν τους εργαζόμενους στις Τράπεζες.


Το Προεδρείο της ΟΤΟΕ συναντήθηκε διαδοχικά με τις Διοικήσεις των Τραπεζών Attica Bank, Εθνικής, Eurobank, Πειραιώς και Alpha Bank, προκειμένου να επισημάνει την αναγκαιότητα της συμβολής του κλάδου των τραπεζοϋπαλλήλων, μέσα από έναν εποικοδομητικό διάλογο με τις Τράπεζες, στην οικονομική και κοινωνική ανάταξη της χώρας και την αντιμετώπιση των προβλημάτων των εργαζομένων.

ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΟΤΟΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ