Αποκαλυπτήρια για το νέο iPhone με υποστήριξη 5G

Αποκαλυπτήρια για το νέο iPhone με υποστήριξη 5G

To νέο iPhone 12 με υποστήριξη των νέων δικτύων 5G παρουσίασε η Apple σε διαδικτυακή εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τρίτης.

Σύμφωνα με την εταιρεία, το iPhone 12 υποστηρίζει σε ιδανικές συνθήκες ταχύτητες σύνδεσης με το διαδίκτυο που χάρη στις δυνατότητες των δικτύων 5G φτάνουν τα 4 Gbps.

Στο νέο iPhone 12 βρίσκεται ο επεξεργαστής A14 με εξαπλό πυρήνα και 11,4 δισεκατομμύρια transistors, ενώ οι σχεδιαστικές βελτιώσεις αυξάνουν θεαματικά τις δυνατότητες «τεχνητής νοημοσύνης» του iPhone και την αναπαραγωγή γραφικών υψηλών απαιτήσεων. Στα θεαματικά χαρακτηριστικά του νέου κινητού τηλεφώνου περιλαμβάνεται η κατακευασμένη από ειδικό κεραμικό εξωτερική θήκη, που, κατά την εταιρεία, μειώνει 4 φορές την πιθανότητα να υποστεί ζημιά η συσκευή σε περίπτωση πτώσης. Το τηλέφωνο περιλαμβάνει επίσης βελτιώσεις στο σύστημα επαγωγικής φόρτισης, καθώς και βελτιώσεις στους φωτογραφικούς φακούς με την Apple να δίνει ιδιαίτερη έμφαση στις καινοτομίες που επιτρέπουν τη λήψη ακόμα και σε συνθήκες με χαμηλό φωτισμό.

Η Apple παρουσίασε επίσης το iPhone 12 mini με μικρότερη οθόνη αλλά και με όλα τα χαρακτηριστικά της μεγαλύτερης έκδοσης, συμπεριλαμβανομένης της υποστήριξης για δίκτυα 5G.

Οι τιμές των μοντέλων για τις ΗΠΑ ξεκινούν από τα 699 δολάρια για το mini και στα 799 δολάρια για το μεγαλύτερο από τα δύο iPhone 12, ενώ η σειρά συμπληρώνεται από τα iPhone 12 Pro και Pro Max που απευθύνονται κυρίως σε απαιτητικούς επαγγελματίες της εικόνας.

Παράλληλα η εταιρεία ανακοίνωσε μια μίνι εκδοχή των οικιακών βοηθών, ανταγωνιζόμενη την Google και την Amazon.

Πρόκειται για το HomePod mini που θα κοστίζει 99 δολάρια στις ΗΠΑ και μέσω του συστήματος αναγνώρισης Siri θα αλληλεπιδρά με τους ενοίκους του σπιτιού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ