Υποτροφίες ύψους 750.000 ευρώ σε φοιτητές από την Cosmote

Υποτροφίες ύψους 750.000 ευρώ σε φοιτητές από την Cosmote
50 υποτροφίες συνολικού ύψους €750.000 απένειμε η COSMOTE σε πρωτοετείς φοιτητές που αντιμετωπίζουν οικονομικές και κοινωνικές δυσκολίες. O θεσμός των υποτροφιών COSMOTE συμπλήρωσε 14 χρόνια, με την εταιρεία να αυξάνει φέτος τον αριθμό των υποτροφιών από 20 σε 50, ύψους €15.000 η καθεμία.

Επιπρόσθετα, αποδόθηκε τιμητική υποτροφία «Ζαχαρίας Πιπερίδης», ύψους €20.000 σε πρωτοετή φοιτητή της σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, στη μνήμη του διακεκριμένου στελέχους του Ομίλου ΟΤΕ, που χάθηκε πρόσφατα.

Η φετινή εκδήλωση απονομής των υποτροφιών, με βασικό μήνυμα «Ό,τι καλύτερο έχουμε», ανέδειξε την επιτυχία των υποτρόφων που παρά τις σημαντικές δυσκολίες που αντιμετώπισαν, κατόρθωσαν να πραγματοποιήσουν τα όνειρά τους και να εισαχθούν στο πανεπιστήμιο. «Είμαστε εδώ για εσάς, γιατί πιστεύουμε στην αξία σας, πιστεύουμε σε εσάς. Από εσάς τους νέους περιμένουμε εμείς οι μεγαλύτεροι να κάνετε τη διαφορά και να γίνετε η αλλαγή που χρειαζόμαστε ως χώρα και ως κοινωνία. Εσείς είστε ό,τι καλύτερο έχουμε», είπε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΟΤΕ, κ. Μιχάλης Τσαμάζ, απευθυνόμενος κατά την ομιλία του στα παιδιά.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, πολλοί από τους υποτρόφους σημείωσαν ότι το όφελος από την υποτροφία δεν είναι μόνο οικονομικό. Η Στεφανία Ρίζου, πρωτοετής φοιτήτρια στη Νομική Θεσσαλονίκης, ανέφερε: «Πέρα από την υλική και οικονομική υποστήριξη που παρέχει η υποτροφία COSMOTE μας δίνει και την ηθική ικανοποίηση γεμίζοντάς μας με αυτοπεποίθηση ότι βάλαμε έναν στόχο και μπορέσαμε να τον κατακτήσουμε». «Σου δίνει ικανοποίηση, μια ελπίδα, μια επιβεβαίωση πως αν προσπαθήσεις σκληρά, θα τα καταφέρεις, θα έρθει η ανταμοιβή. Η COSMOTE με αυτή την υποτροφία βοηθάει να γίνει ακόμη πιο ωραίο το ταξίδι των σπουδών», είπε ο Γεράσιμος Γεράρδος πρωτοετής φοιτητής στο τμήμα ψυχολογίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο.

Φέτος, για πρώτη φορά, οι υπότροφοι παρακολούθησαν εργαστήρι αυτογνωσίας και ανάπτυξης που οργάνωσε η OTE Academy αποκλειστικά για τα παιδιά. Κατά τη διάρκεια του εργαστηρίου μπόρεσαν να ανακαλύψουν καινούργια πράγματα για τον εαυτό τους και να εκτιμήσουν τις νέες δυνατότητες που ανοίγονται μπροστά τους. Επιπλέον, η COSMOTE πρόσφερε σε όλους τους υποτρόφους, δωρεάν υπηρεσίες σταθερής, κινητής τηλεφωνίας και ευρυζωνικότητας για το διάστημα φοίτησης κάθε σχολής, υπηρεσίες τηλεόρασης, καθώς και κινητό τηλέφωνο και tablet.

Οι υποτροφίες αποτελούν μέρος του προγράμματος Εταιρικής Υπευθυνότητας της COSMOTE που περιλαμβάνει πλήθος δράσεων για τη στήριξη της εκπαίδευσης των νέων, τη μείωση του ψηφιακού χάσματος και την προώθηση της καινοτομίας. Συνολικά, από την έναρξη του προγράμματος υποτροφιών έως σήμερα, έχουν διατεθεί περισσότερα από €3,6 εκατ. σε 530 υποτρόφους. Η πορεία των παιδιών μιλά από μόνη της: το 90% των υποτρόφων έχουν ολοκληρώσει τις σπουδές τους, το 19% κατέχουν μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών, σχεδόν 13% έχουν σπουδάσει και στο εξωτερικό, ενώ 6% κατέχουν ή εκπονούν διδακτορική διατριβή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ