Τα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων

Τα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων
Τα νέα και οι ειδήσεις από τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων σήμερα 31 Ιανουαρίου.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Χαμένοι στο διάστημα!".

Η εφημερίδα γράφει ότι "όλα τα΄χαμε, η ελληνική διαστημική υπηρεσία μας έλειπε. Την ίδρυσή της ανακοίνωσε χθες ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκος Παππάς λες και η κυβέρνηση έλυσε όλα τα άλλα προβλήματα της ελληνικής κοινωνίας και βρήκε πεδίο ανάπτυξης στις διαστημικές εφαρμογές".

ΕΘΝΟΣ: "Ευρω-λύση για τα κόκκινα δάνεια".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "τη δημιουργία ευρωπαϊκής "bad bank", για τη διαχείριση των κόκκινων δανείων των τραπεζών της Ευρωζώνης, προωθεί η Ευρωπαϊκή Τραπεζική Αρχή. Ο νέος φορέας θα αναλάβει να αγοράσει δάνεια ύψους 250 δισ ευρώ στην πραγματική τους αξία, με εγγύηση των κρατών".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Σούπερ...ΕΝΦΙΑ σε όλη την περιουσία".

Η εφημερίδα γράφει ότι "την αντικατάσταση του Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝΦΙΑ) από ένα γενικευμένο "φόρο κατοχής περιουσίας" , ο οποίοςθα επιβάλλεται στο σύνολο των ακινήτων και των κινητών περιουσιακών στοιχείων των Ελλήνων πολιτών, ακόμη κι εκείνων που βρίσκονται στο εξωτερικό, προβλέπει σχέδιο που προωθεί το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης".

Η ΑΥΓΗ: "Δεν Νοούνται Τελεσίγραφα".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "εκτός συζήτησης βγάζουν πρωθυπουργός και Πρόεδρος της Δημοκρατίας τις αξιώσεις μέρους των δανειστών και κατά βάσιν του ΔΝΤ για τη νομοθέτηση προληπτικών μέτρων που θα εφαρμόζονταν από το 2019, αν το τρέχον πρόγραμμα έπεφτε έξω!".

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: "Δυσάρεστες εκπλήξεις για φοροφυγάδες".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "νέες πρωτοβουλίες κατά της διαπλοκής και της διαφθοράς από τον Δημ. Παπαγγελόπουλο. Μία ημέρα πριν από τη συζήτηση στη Βουλή του πορίσματος για τα δάνεια σε κόμματα και ΜΜΕ, ο αν. υπουργός Δικαιοσύνης κατηγορεί Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ για "λεηλασία σε βάρος του λαού" και ανακοινώνει ότι το Δημόσιο θα μπορεί πλέον να κάνει χρήση των ποσών ή των ακινήτων που έχουν δεσμευτεί από τις Αρχές".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Ένας στους δύο με χρέη στην εφορία".

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι " σοκαριστικά είναι τα στοιχεία για τη φορολογία κατά το 2016, που έδωσε χθες στη δημοσιότητα η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων. Φόροι ύψους 13,9 δισ. ευρώ δεν καταβλήθηκαν, καθώς η φοροδοτική ικανότητα των πολιτών έχει εξαντληθεί".

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Απάντηση στις επικίνδυνες εξελίξεις ο αγώνας για απεμπλοκή από τα ιμπεριαλιστικά σχέδια".

Η εφημερίδα αναφέρει ότι "επικίνδυνη εξέλιξη η παραβίαση των ελληνικών χωρικών υδάτων, στην περιοχή των Ιμίων, 21 χρόνια μετά από την κρίση στα Ίμια , που προστίθεται στις διαδοχικές παραβιάσεις και προκλήσεις της Τουρκίας. Οι τουρκικές επιδιώξεις για "γκρίζες ζώνες " στο Αιγαίο, ο ανταγωνισμός των αστικών τάξεων της Τουρκίας και της Ελλάδας για τη γεωστρατηγική αναβάθμιση, σε συνδυασμό με την όξυνση των ενδοϊμπεριαλιστικών ανταγωνισμών, αυξάνουν τους κινδύνους για τους λαούς της περιοχής".

ΤΑ ΝΕΑ: "Ο εφιάλτης του GREXIT".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "ενώ τα σύννεφα πυκνώνουν στον ορίζοντα και το μέλλον της χώρας στο ευρώ αμφισβητείται εκ νέου, η κυβέρνηση δείχνει μια ακατανόητη αδράνεια που φοβίζει . Ισχυροί παράγοντες της Ευρώπης επαναφέρουν ακόμη και δημοσίως τα σενάρια τρόμου , αλλά η Αθήνα δεν έχει βρει αντίλογο για να σταματήσει η επικίνδυνη συζήτηση".

Kontranews: "Συμμαχία με την Κίνα ετοιμάζει η Γερμανία".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "συμμαχία με την Κίνα ετοιμάζει η Γερμανία στην εναγώνια προσπάθεια της Άνγκελα Μέρκελ να σπάσει την απομόνωση στην οποία έχει περιέλθει μετά τη διαφαινόμενη ιστορική συμμαχία ανάμεσα σε Αμερική, Αγγλία και Ρωσία που προωθεί ο Ντόναλντ Τραμπ".

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Σιγή ασυρμάτου". Σύννεφα στις σχέσεις της ελληνικής κυβέρνησης με τις Βρυξέλλες".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "δεν έχει γίνει καμία ουσιαστική συζήτηση με την ελληνική κυβέρνηση τις τελευταίες μέρες και συνεπώς δεν υφίστανται οι προϋποθέσεις για την επιστροφή των θεσμών στην Αθήνα" δήλωσε χθες πηγή της Ευρωζώνης, φράση που καταδεικνύει το βαρύ κλίμα και τα σύννεφα στις σχέσεις Αθήνας και Βρυξελλών".

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Πορεία στην ομίχλη. Νέο θρίλερ στην οικονομία-Αναταράξεις στο Χ. Α.".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "μεγάλες πτώσεις σημειώθηκαν χθες σε μετοχές και ομόλογα στο πλαίσιο των ανησυχιών για την εξέλιξη της διαπραγμάτευσης η οποία αναβιώνει και πάλι τα χειρότερα σενάρια για τη χώρα μας όπως αυτό του Grexit. Κακή η τελική εικόνα με 27 ανοδικές μετοχές, έναντι 76 πτωτικών, ενώ 8 τίτλοι ολοκλήρωσαν την συνεδρίαση με διψήφιο ποσοστό απωλειών".