Τα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων

Τα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων
Τα νέα και οι ειδήσεις από τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων σήμερα 23 Ιανουαρίου.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Πρόκληση με τον ...αετό της Αλβανίας".

Η εφημερίδα γράφει ότι "χαιρετισμός-πρόκληση από επτά στρατιώτες αλβανικής καταγωγής στο Κέντρο Εκπαίδευσης Μεσολογγίου. Οι επτά σχημάτισαν με τα χέρια τους τον "αλβανικό αετό" σύμβολο που έχει ταυτιστεί με αλυτρωτικές επιδιώξεις σε βάρος της Ελλάδας, και φωτογραφήθηκαν εντός της μονάδας".

ΕΘΝΟΣ: "Ώρα μηδέν για τη διαπραγμάτευση".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "έντονες είναι οι παρασκηνιακές διαβουλεύσεις στο μέτωπο της διαπραγμάτευσης, εν όψει του κρίσιμου Eurogroup της 26ης Ιανουαρίου. Το τετραήμερο μέχρι την Πέμπτη αναμένεται θερμό, με τη σύγκρουση Ευρωπαίων - ΔΝΤ να παραμένει ανοιχτή. Την ίδια στιγμή από το επιτελείοτου προέδρου Ντ. Τραμπ εκπέμπονται θετικά μηνύματα, καθώς εκφράζεται καθαρή θέση για το κλείσιμο της αξιολόγησης".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "30 "παράθυρα" για συντάξεις πριν από τα 62".

Η εφημερίδα γράφει ότι "σύνταξη από 57 έως 62 ετών κλειδώνουν οι ασφαλισμένοι σε ΙΚΑ, Δημόσιο, ΟΑΕΕ, ΕΤΑΑ και Ταμεία ΔΕΚΟ-τραπεζών, μέσα από 30 διατάξεις της ασφαλιστικής νομοθεσίας που εξακολουθούν να ισχύουν και μετά την αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης. Κριτήριο για να αποχωρήσουν σε αυτές τις ηλικίες είναι να έχουν έναρξη ασφάλισης μέχρι το 1992 και να έχουν συμπληρώσει 15 έως 37 ή και 40 έτη".

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: "24.251 προσλήψεις στους δήμους".

Η εφημερίδα γράφει ότι "ανοίγει το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας σε δήμους για 24.251 ανέργους. Όσοι επιλεγούν θα εργαστούν για 8 μήνες με πλήρη ασφαλιστικά δικαιώματα. Οι θέσεις που θα προκηρυχθούν περιλαμβάνουν πολλές ειδικότητες διοικητικού και οικονομικού προσωπικού".

ΤΑ ΝΕΑ: "Ζητείται αντίβαρο για να περάσουν τα μέτρα".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "η κυβέρνηση ομολογεί ανοικτά πλέον ότι θυσιάζει και το αφορολόγητο προκειμένου να ξεμπλοκάρει τη διαπραγμάτευση, αλλά δεν προκύπτει με ασφάλεια ότι έχει εξασφαλίσει συμφωνία με τους δανειστές. Χθες πάντως ο Ευκλείδης Τσακαλώτος έστειλε επιστολή στους θεσμούς με τα μέτρα που προτίθεται να λάβει και αναμένει αντιδράσεις εντός των ημερών".

Kontranews: "Σύμφωνα με τον προσωπάρχη του Λευκού Οίκου, στην Αγιά Σοφιά θα λειτουργηθεί ο Ντόναλντ Τραμπ".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "από την πρώτη μέρα της ορκωμοσίας του ο νέος πλανητάρχης κήρυξε τον πόλεμο στον ISIS και στα κράτη τα οποία χρηματοδοτούν την τρομοκρατική δραστηριότητα των Ισλαμιστών.Ο Ντόναλντ Τραμπ έδειξε αποφασισμένος να αναλάβει παγκόσμια σταυροφορία, για να σταματήσουν οι θηριωδίες των ακραίων ισλαμιστών, προστατεύοντας το δικαίωμα των Χριστιανών στη θρησκευτική τους λατρεία".

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Ανατροπές στα εργασιακά".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "τον κίνδυνο οι αλλαγές στον υπολογισμό των ασφαλιστικών εισφορών, αλλά και η εκτίναξη του κόστους ασφάλισης σε πολύ υψηλά επίπεδα, τόσο για τους μισθωτούς όσο και για τους συνταξιούχους, να προκαλέσουν κύμα ανατροπών στις εργασιακές σχέσεις επισημαίνουν στελέχη της αγοράς".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ