Τα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων

Τα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων
Τα νέα και οι ειδήσεις από τα πρωτοσέλιδα των εφηερίδων σήμερα 16 Ιανουαρίου.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: «Έρχεται φόρος περιουσίας «ΕΝΦΙΑ» σε ό,τι κινείται»

Η εφημερίδα γράφει ότι: «το κόλπο της κυβέρνησης με τη δήλωση των μετρητών και των αντικειμένων «αξίας». Προχωρά η ηλεκτρονική υποβολή λίστας με καταθέσεις, ομόλογα, μετοχές, αυτοκίνητα και τιμαλφή. Με βάση αυτά τα στοιχεία στη συνέχεια θα καταλογιστεί ετήσιο «χαράτσι» ».

ΕΘΝΟΣ: «Πώς θα πληρωθούν 95.000 συντάξεις»

Η εφημερίδα σημειώνει: «Υπογράφηκε η υπουργική απόφαση για τις εκκρεμείς αιτήσεις. Με 860 εκατομμύρια έκτακτη επιχορήγηση ο Ενιαίος Φορέας Κοινωνικής Ασφάλισης ξεκινά αγώνα δρόμου για να ξεχρεώσει συνταξιούχους που περιμένουν 1-3 χρόνια τη σύνταξή τους.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: «Σύνταξη από τα 52 για 500.000 γονείς»

Η εφημερίδα γράφει ότι: «όλες οι προϋποθέσεις για συνταξιοδότηση ασφαλισμένων με ανήλικα τέκνα. Κλειδί η ηλικία πριν ή μετά την 19η Αυγούστου 2015. Ποιες μητέρες μπορούν να κάνουν αίτηση φέτος ακόμα και με 17,5 έτη ασφάλισης και ποιοι άνδρες βγαίνουν στα 58».

ΕΣΤΙΑ: «Ανησυχία εν όψει της 27ης Φεβρουαρίου»

Η εφημερίδα τονίζει ότι: «όπως είχε επισημάνει με πρωτοσέλιδο άρθρο η «Εστία» («Γιατί είναι κρίσιμη η 27η Φεβρουαρίου, 15.12.2016), στις 27 Φεβρουαρίου, «βάσει των δανειακών υποχρεώσεων της χώρας, πρέπει να πληρωθεί ομόλογο ύψους 1,62 δισ. ευρώ προς τον ESM».

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: «Προσκλητήριο εφέδρων»

Η εφημερίδα γράφει ότι: «την κατακερματισμένη Κεντροαριστερά προσπαθεί να συνενώσει η Φώφη Γεννηματά. Η συνεργασία όμως με τον Γ. Παπανδρέου προκάλεσε την έντονη αντίδραση του Ευάγγ. Βενιζέλου, ο οποίος απαίτησε από τον πρόεδρο του ΚΙΔΗΣΟ να ζητήσει συγνώμη.

ΤΑ ΝΕΑ: «Ράγισε η κλεψύδρα»

Η εφημερίδα σημειώνει ότι: «οι συνεχείς καθυστερήσεις στην ολοκλήρωση της αξιολόγησης έχουν δημιουργήσει ένα ακόμη αδιέξοδο στην πολιτική των κυβερνώντων που τώρα τρομάζει και τους ίδιους. Και μόνο το ενδεχόμενο η εκκρεμότητα να παραταθεί έως τον Μάιο προκαλεί αναταράξεις».

KONTRA NEWS: «Ενώνονται οι αποτυχημένοι που μας βούλιαξαν για να μας σώσουν!»

Η εφημερίδα γράφει ότι: «μετά από μια μεγάλη περίοδο, που ήταν κρυμμένα στα λαγούμια τα…ζόμπι του παρελθόντος που βούλιαξαν τη χώρα και κατέστρεψαν το λαό, έκαναν και πάλι την εμφάνισή τους, προκαλώντας την κοινωνία και επαναφέροντας στη μνήμη των πολιτών τις ολέθριες συνέπειες της χρεοκοπίας, για την οποία φέρουν ακέραιη την ευθύνη».

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: «Εγκλωβισμένοι 300.000 άνεργοι»

Η εφημερίδα γράφει: «Εκρηκτική αύξηση παρουσιάζει το ποσοστό των άνεργων πενηντάρηδων τα τελευταία χρόνια».