Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων σήμερα

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων σήμερα
Τα νέα και οι ειδήσεις από τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων σήμερα 3 Ιανουαρίου.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Κίνδυνος κατάσχεσης για 1.683.929 Έλληνες

Η εφημερίδα γράφει ότι: «Λερναία Ύδρα το ιδιωτικό χρέος που αυξήθηκε κατά 12,6 δισ. το 2016. Σε απόγνωση τα μισά νοικοκυριά της χώρας. Μόνο πέρυσι οι απλήρωτοι φόροι έφτασαν τα 10,9 δισ. ευρώ. Ασφυξία από τις οφειλές που εκτοξεύτηκαν λόγω των άγριων Μνημονίων».

ΕΘΝΟΣ: Θερμός Ιανουάριος για το Κυπριακό

Η εφημερίδα σημειώνει: «στην πιο κρίσιμη και καθοριστική φάση βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό και την εξεύρεση λύσης. Έντονες είναι ο διεργασίες στο παρασκήνιο πριν από τη διεθνή διάσκεψη στη Γενεύη, στις 12 Ιανουαρίου».

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Εισφορές … θηλιά για το «κίνημα της γραβάτας

Η εφημερίδα γράφει ότι: «με τρεις ταχύτητες και παγίδα μόνιμων χρεών το νέο χαράτσι. Τι ισχύει για παλαιούς και νέους ασφαλισμένους. Αυξήσεις –σοκ για 150.000 μηχανικούς, γιατρούς, φαρμακοποιούς, δικηγόρους, συμβολαιογράφους».

ΕΣΤΙΑ: Η ώρα της κρίσεως για τις ΔΕΚΟ

Η εφημερίδα τονίζει ότι: «η ιστορία των ΔΕΚΟ (Δημόσιες Επιχειρήσεις και Οργανισμοί) είναι μία από τις πλέον εμβληματικές του «αμαρτωλού» δημοσίου τομέα, που συσσώρευε χρέη και ξόδευε αλόγιστα σε μισθούς και άλλες δαπάνες».

Η ΑΥΓΗ: Πρόσω ολοταχώς για την Παιδεία

Σύμφωνα με την εφημερίδα : «έπειτα από πολλά χρόνια, η κυβέρνηση ετοιμάζεται για μόνιμους διορισμούς στα σχολεία, αφού τους έχει εξασφαλίσει ύστερα από σκληρή διαπραγμάτευση και τη συναίνεση των θεσμών, ενώ εντός των ημέρων ανακοινώνεται η εκπόνηση μελέτης για τα οικονομικά της εκπαίδευσης»

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: Κίνητρα για φτηνά και δωρεάν μεταπτυχιακά

Η εφημερίδα γράφει ότι: «σε μια προσπάθεια σύγκλισης με τις πρυτανικές αρχές, ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου επεξεργάζεται σχέδιο για τα μεταπτυχιακά. Έτσι, σκέφτεται να… πριμοδοτεί τη θέσπιση δωρεάν/ φτηνών μεταπτυχιακών προγραμμάτων με κονδύλια».

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Εισφορές –σοκ και καταιγίδα φόρων

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι: «με έξι νέους φόρους, αυξημένες ασφαλιστικές εισφορές και αλλαγές στον τρόπο ασφάλισης επιχειρηματιών έκανε ποδαρικό το 2017. Οι αυξήσεις στη φορολογία περνούν στον καταναλωτή, με την τιμή της βενζίνης να γίνεται ακριβότερη κατά 4 λεπτά το λίτρο».

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Κανένας συμβιβασμός με τη φτώχεια και την εξαθλίωση

Η εφημερίδα αναφέρει ότι: «με πρώτο βήμα την παραπέρα διόγκωση των ειδικών φόρων και την επιβολή νέων χαρατσιών στη λαϊκή κατανάλωση, ξεκίνησε από την 1η Γενάρη η πορεία εκτέλεσης του κρατικού προϋπολογισμού για το 2017».

ΤΑ ΝΕΑ: Επιχείρηση Εθνική Συνεννόηση

Η εφημερίδα σημειώνει ότι: «οι ραγδαίες εξελίξεις στο Κυπριακό και η ανάγκη τήρησης κοινής στάσης οδήγησαν στην πρωτοβουλία του Πρωθυπουργού για ξεχωριστές συναντήσεις με τους άλλους πολιτικούς αρχηγούς στο Μέγαρο Μαξίμου την ερχόμενη Δευτέρα».

KONTRA NEWS: Στέλεχος της NOVARTIS πήγε να πηδήξει από τον 13ο όροφο του Χίλτον

Η εφημερίδα γράφει ότι: «η μαφία των πολυεθνικών των φαρμάκων που λεηλάτησε το Ελληνικό δημόσιο με τις υπερτιμολογήσεις και τις διατεταγμένες συνταγογραφήσεις, μετά την αποκάλυψη του γιγαντιαίου σκανδάλου επιχειρεί να κλείσει στόματα απειλώντας και οδηγώντας σε αυτοκτονία στελέχη της NOVARTIS για να μην καταθέσουν στις ελληνικές δικαστικές αρχές».

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: 94 δισ. ληξιπρόθεσμα χρέη

Η εφημερίδα τονίζει ότι: «συνεχίζεται με γοργούς ρυθμούς η αύξηση των ληξιπρόθεσμων χρεών προς το δημόσιο, παρά το γεγονός ότι, την ίδια ώρα, οι ρυθμοί επιβολής των κατασχέσεων σε βάρος καταθέσεων, εισοδημάτων και περιουσιών των οφειλετών επιταχύνονται από τις υπηρεσίες της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων».

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: Νέα χρέη 12,6 δισ.

Η εφημερίδα σημειώνει ότι: «απλήρωτοι έμειναν φόροι 10,9 δισ. το ενδεκάμηνο. Μόνο τον Νοέμβριο προστέθηκαν χρέη 851 εκατ. Ένας στους δύο πολίτες έχει ληξιπρόθεσμες οφειλές. Ποινικές διώξεις και φυλάκιση σε 2.214 φορολογούμενους για «ξέπλυμα».»