Στην Ινδονησία βρίσκεται από χθες ο υφυπουργός Εξωτερικών

Στην Ινδονησία βρίσκεται από χθες ο υφυπουργός Εξωτερικών
Ο υφυπουργός Εξωτερικών κ. Τέρενς Κουίκ βρίσκεται από χθες στην Τζακάρτα, επικεφαλής επιχειρηματικής αποστολής, που διοργανώνεται από το Υπουργείο Εξωτερικών, σε συνεργασία με το ΣΕΒ και το ΕΒΕΑ.

Επισημαίνεται, ότι πρόκειται για την πρώτη επίσκεψη μέλους της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Εξωτερικών στη χώρα αυτή.

Στο πλαίσιο αυτό, σήμερα, ο κ. Υφυπουργός συναντήθηκε με την Ινδονήσια Υπουργό Εξωτερικών κα Retno Masudi, με την οποία επιβεβαιώθηκε το άριστο επίπεδο των σχέσεων Ελλάδας - Ινδονησίας. Κατά τις συνομιλίες δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στα περιθώρια εμβάθυνσης των διμερών σχέσεων, ιδίως στον τομέα των εμπορικών συναλλαγών. Επίσης, ο κ. Κουίκ επέδωσε στην Υπουργό Εξωτερικών της Ινδονησίας επίσημη επιστολή - πρόσκληση του Υπουργού Εξωτερικών κ. Νίκου Κοτζιά για πραγματοποίηση επίσκεψης στη χώρα μας.

Ακόμη, ο κ. Υφυπουργός συναντήθηκε με τον Υπουργό Μεταφορών κ. Budi Karya Sumadi, την Υπουργό Θαλασσίων Υποθέσεων και Αλιείας κα Susi Pudjiastuti και τον Υπουργό Βιομηχανίας κ. Airlanga Hartanto, με τους οποίους αντήλλαξε απόψεις σχετικά με πιθανούς τρόπους ενίσχυσης της διμερούς συνεργασίας στα πεδία αρμοδιότητάς τους.

Σε όλες τις συναντήσεις, τον κ. Υφυπουργό συνόδευαν ο Πρέσβης της Ελλάδος στην Ινδονησία κ. Γιώργος Δογορίτης και η Διευθύντρια του Διπλωματικού Γραφείου του ΥΦΥΠΕΞ κα Μάγια Σολωμού.

Παράλληλα, σήμερα, πραγματοποιείται το πρώτο ελληνο – ινδονησιακό επιχειρηματικό συνέδριο, στο πλαίσιο του οποίου πραγματοποιούνται B2B συναντήσεις μεταξύ επιχειρήσεων από τις δύο χώρες. Στο περιθώριο του συνεδρίου υπεγράφη, επίσης, Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ του ΕΒΕΑ και της Ένωσης Επιμελητηρίων Ινδονησίας («KADIN»).

Για τη συνέχεια, στο πρόγραμμα του κ. Υφυπουργού προβλέπονται συναντήσεις με τα μέλη της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Άμυνας, Εξωτερικών Σχέσεων και Πληροφοριών, με τα μέλη της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Φιλίας Ελλάδας – Ινδονησίας, με τον Υπουργό Οικονομικού Συντονισμού, τον Υπουργό Δημοσίων Έργων και Δημόσιας Στέγασης και, τέλος, με τον Πρόεδρο του Οργανισμού Προώθησης Επενδύσεων.