Τα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων

Τα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων
Τα νέα και οι ειδήσεις από τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων σήμερα 11 Νοεμβρίου.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Εκβιασμός με "κούρεμα" καταθέσεων".

Η εφημερίδα γράφει ότι: "Διατεθειμένο να συμμετάσχει στο ελληνικό πρόγραμμα είναι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) εφόσον όμως μειωθούν οι στόχοι για το πρωτογενές πλεόνασμα μετά το 2018 και ακολουθήσει τέταρτο Μνημόνιο, το οποίο, σε αντάλλαγμα για τη σταδιακή ελάφρυνση του χρέους, θα προβλέπει νέα σκληρά μέτρα, όπως η μείωση του αφορολόγητου ορίου κάτω από τα 5.000 ευρώ και η περαιτέρω περικοπή συντάξεων".

ΕΘΝΟΣ: "Στροφή ΗΠΑ υπέρ της Τουρκίας".

Η εφημερίδα σημειώνει: "Ο νέος Αμερικανός αντιπρόεδρος Μάικ Πενς διατυμπανίζει ότι η Άγκυρα είναι ο πιο σημαντικός σύμμαχός τους στην περιοχή. "Πρέπει να δούμε τον κόσμο μέσα από το πρίσμα της Τουρκίας και να αναπροσαρμόσουμε την εξωτερική μας πολιτική, ώστε να αναγνωρίσουμε την Τουρκία ως προτεραιότητα" δηλώνει ο σύμβουλος του Τραμπ σε θέματα ασφαλείας και επικρατέστερος νέος υπουργός Άμυνας Μάικ Φλιν".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Σπάνε ομόλογα για να πληρώσουν επικουρικές".

Η εφημερίδα γράφει ότι: "Καταρρέει το επικουρικό ταμείο, καθώς παρά τις μειώσεις στις συντάξεις, το ΕΤΕΑ έχει προχωρήσει και σε αλλεπάλληλες ρευστοποιήσεις ομολόγων συνολικού ύψους 300 εκατ. ευρώ από την αρχή του έτους".

ΕΣΤΙΑ: "Η συμφιλίωσις με τους εφοπλιστές".

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι: "Η Πολιτεία θα συνεχίσει να είναι αρωγός και συνταξιδιώτης στις τρικυμίες και στις νηνεμίες. Θα συνεχίσει να προασπίζει τα συμφέροντα της ελληνικής ναυτιλίας στους διεθνείς οργανισμούς". Τα λόγια αυτά ανήκουν στον Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, τον άνθρωπο που, λίγα χρόνια πριν, ξόρκιζε τους εφοπλιστές και η ρητορική των "συντρόφων" του για την Ναυτιλία απειλούσε να αφελληνίσει την μοναδική βιομηχανία της χώρας που είναι πρώτη διεθνώς, στέλνοντάς την να αναζητήσει νέες πατρίδες".

Η ΑΥΓΗ: "ΔΝΤ: Ρύθμιση χρέους χωρίς νέα μέτρα".

Σύμφωνα με την εφημερίδα: "Την ετοιμότητα του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου να συμμετάσχει πλήρως στο ελληνικό πρόγραμμα χωρίς "περισσότερα μέτρα και περισσότερη λιτότητα" εξέφρασε ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ Τζέρι Ράις βάζοντας φρένο στα σενάρια περί τέταρτου Μνημονίου που δήθεν θα συνοδεύει είτε την είσοδο του Ταμείου στο πρόγραμμα είτε τις ρυθμίσεις για την απομείωση του χρέους".

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: "Το ΔΝΤ επιστρέφει με όρους"

Η εφημερίδα γράφει ότι: "Στροφή του ΔΝΤ που φαίνεται να αποδέχεται την ευρωπαϊκή πρόταση για σταδιακή ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, μετακινούμενο από την αρχική θέση του. Η αλλαγή στάσης του Ταμείου προκάλεσε προβληματισμό στην κυβέρνηση".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Συναίνεση μετά την υποχώρηση".

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι: "Η πλήρης αναδίπλωση της κυβέρνησης και η προσωπική δέσμευση του προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση ότι θα χορηγηθούν περισσότερες τηλεοπτικές άδειες από τις τέσσερις που προέβλεπε ο νόμος Παππά έλυσαν χθες τον "γόρδιο δεσμό" της συγκρότησης του νέου Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης".

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Κλείνουν" τις εκκρεμότητες για αντιλαϊκή συμφωνία στα Εργασιακά".

Η εφημερίδα αναφέρει ότι: "Καθώς τη Δευτέρα αναμένονται στην Αθήνα οι εκπρόσωποι του κουαρτέτου για να αρχίσει ένας ακόμα γύρος διαπραγματεύσεων στο πλαίσιο της δεύτερης "αξιολόγησης", κυβέρνηση -ΕΕ -ΕΚΤ-ΔΝΤ φαίνεται πως "κλείνουν" στο παρασκήνιο μία προς μία τις "εκκρεμότητες" σε Εργασιακά και Ασφαλιστικό, προετοιμάζοντας τη μεταξύ τους συμφωνία μέχρι το Γιούρογκρουπ της 5ης Δεκέμβρη".

ΤΑ ΝΕΑ: "Το σοκ της συναίνεσης"

Η εφημερίδα σημειώνει ότι: "Ύστερα από συνεχείς υποχωρήσεις πρωτίστως της κυβέρνησης αλλά και της αντιπολίτευσης σε επιμέρους ζητήματα, τελικώςβρέθηκε η συναινετική λύση για τη συγκρότηση του ΕΣΡ και όλα αρχίζουν από το μηδέν για το ραδιοτηλεοπτικό τοπίο".

KONTRA NEWS: "Για 3ο παγκόσμιο πόλεμο μας πήγαινε ολοταχώς η Χίλαρι Κλίντον"

Η εφημερίδα γράφει ότι "Η αποκάλυψη του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν ότι η Χίλαρι Κλίντον θα προκαλούσε Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο, αν είχε καταφέρει να κερδίσει τις εκλογές και να αναδειχθεί Πρόεδρος της Αμερικής, δείχνει το μέγεθος της επικινδυνότητας της πλέον διεφθαρμένης πολιτικής οικογένειας που έπαιρνε αποφάσεις με γνώμονα τα συμφέροντα των εξοπλιστικών μεγαθηρίων και των κερδοσκόπων της Γουόλ Στριτ".

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Λουκέτο "βλέπει" 1 στις 5 εταιρείες"

Η εφημερίδα τονίζει ότι: "Περίπου μία στις πέντε εταιρείες εκτιμάται ότι θα οδηγηθεί σε πτώχευση ή θα βρεθεί σε κατάσταση φοβερής ασυνέπειας μέσα στο επόμενο έτος, σύμφωνα με την ICAP".

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Στο "κόκκινο" οι φόροι"

Η εφημερίδα σημειώνει ότι: "Κόκκινο" έχουν χτυπήσει τα φορολογικά βάρη που σηκώνουν οι φορολογούμενοι. Μάλιστα, φέτος, οι φοροεπιβαρύνσεις έχουν εκτιναχθεί σε επίπεδα-ρεκόρ των 65,7 δισ. από 64 δισ. το 2015, σύμφωνα με τα στοιχεία της Κομισιόν που αποτυπώνονται σε πίνακες που συνοδεύουν τις φθινοπωρινές εκτιμήσεις της".