Τα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων

Τα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων
Τα νέα και οι ειδήσεις από τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων σήμερα 2 Νοεμβρίου.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: «Μέχρι να βγει η ψυχή»

Η εφημερίδα γράφει ότι: «οι δανειστές γκρεμίζουν ό,τι έχει απομείνει με μέτρα που θα φέρουν κοινωνική έκρηξη. Ο Ντάισελμπλουμ απαιτεί (όπως και το ΔΝΤ) νέα σφαγή συντάξεων για τη δεύτερη αξιολόγηση! Διαψεύδει η Αθήνα».

ΕΘΝΟΣ: «Βάζουν στόχο τα επιδόματα οι δανειστές»

Η εφημερίδα σημειώνει: «αναπηρικά και προνοιακά στο τραπέζι της δεύτερης αξιολόγησης. Ποια επιδόματα κινδυνεύουν με περικοπές. Το έγγραφο Ντάϊσελμπλουμ. Στο Eurogroup της Δευτέρας τα πρώτα μέτρα για το χρέος».

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: «Βάζουν κόφτη σε προνοιακά επιδόματα και μισθούς ενστόλων»

Η εφημερίδα γράφει ότι: «αυστηρότερα κριτήρια σε βοηθήματα πρόνοιας, «κούρεμα» για αναπηρικά επιδόματα, περικοπές για στρατιωτικούς-αστυνομικούς. Στο στόχαστρο των δανειστών η «προσωπική διαφορά» των κύριων συντάξεων, που θα προκύψει μετά τον επανυπολογισμό τους».

ΕΣΤΙΑ: «Η Νέα Δημοκρατία έχει ηττηθεί»

Η εφημερίδα τονίζει ότι: «η Νέα Δημοκρατία, διά του αρμοδίου τομεάρχη πρόνοιας και κοινωνικής ασφαλίσεως, εξέδωσε χθες ανακοίνωση «με αφορμή τη νέα μείωση των επικουρικών συντάξεων».

Η ΑΥΓΗ: «Με «αέρα» τα δάνεια της Ν.Δ.»

Σύμφωνα με την εφημερίδα : «έσκασε η φούσκα στα οικονομικά του κόμματος. Με εγγύηση την κρατική χρηματοδότηση του 2019-20 η Ν.Δ. πήρε τη διετία 2011-12 δάνεια από τρεις τράπεζες. Στα 210.865.000 ευρώ ο συνολικός δανεισμός του κόμματος».

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: «Από τη Βενεζουέλα με πολλή… αγάπη»

Η εφημερίδα γράφει ότι: «άνθρακες αποδεικνύεται ο «θησαυρός» που εμφάνισε η εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος» και τον οποίο προσπάθησε να αξιοποιήσει η Ν.Δ. για μια επίσκεψη κλιμακίου του ΣΥΡΙΖΑ στο Καράκας της Βενεζουέλας πριν από τρία χρόνια».

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: «Εξοπλιστικό σπριντ της Τουρκίας»

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι: «εξοπλιστικό πρόγραμμα –μαμούθ με αεροσκάφη πέμπτης γενιάς τύπου F-35 προωθεί η Άγκυρα, εξέλιξη που προκαλεί έντονο προβληματισμό στην Αθήνα, σε συνδυασμό με τις αλλεπάλληλες αμφισβητήσεις της Συνθήκης της Λωζάννης από τον Τούρκο πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν».

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: «Καβγαδίζουν αποπροσανατολιστικά συναινούν αντιλαϊκά»

Η εφημερίδα αναφέρει ότι: «σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται τα παζάρια ανάμεσα στα κόμματα της αστικής διαχείρισης με αφορμή τη συγκρότηση του ΕΣΡ, ως προϋπόθεση για να προχωρήσει το ξεναμοίρασμα της τηλεοπτικής πίτας, αλλά με το βλέμμα στραμμένο στη συναινετική στήριξη των στόχων του κεφαλαίου».

ΤΑ ΝΕΑ: «Κυβέρνηση στα τρία»

Η εφημερίδα σημειώνει ότι: «στην κλίνη του Προκρούστη ο ανασχηματισμός. Εκνευρισμός και αναστάτωση μεταξύ των υπουργών. Κραυγές και ψίθυροι πίσω από τις κλειστές πόρτες των υπουργικών γραφείων».

KONTRA NEWS: «Μέτρα για το χρέος μέσα στον Δεκέμβριο και έξοδος στις αγορές»

Η εφημερίδα γράφει ότι «καθοριστικές αποφάσεις για το μέλλον του λαού και της χώρας πρόκειται να ληφθούν μέσα στο επόμενο δίμηνο. Στην κατεύθυνση αυτή δρομολογούνται αποφάσεις για το επίμαχο ζήτημα του δημόσιου χρέους».

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: «Κόψε-ράψε σε επιδόματα»

Η εφημερίδα τονίζει ότι: «περικοπές φοροαπαλλαγών κοινωνικών επιδομάτων και δαπανών υπουργείων δρομολογεί η κυβέρνηση ώστε να χρηματοδοτηθεί το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης στον προϋπολογισμό του 2017».

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: «Σενάρια τρόμου για επιδόματα 1,8 δισ.»

Η εφημερίδα σημειώνει ότι: «ανατροπές στα επιδόματα, πλην αναπηρικών και οικογενειακών. Αναζητούνται 760 εκατ. ευρώ για να χρηματοδοτηθεί το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης. «Μπούσουλας» η έκθεση της Παγκόσμιας Τράπεζας».