Τα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων

Τα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων
Τα νέα και οι ειδήσεις από τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων σήμερα 1 Σεπτεμβρίου.

Πρωτοσέλιδος βασικός τίτλος:

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "622.000 ευρώ σε βαλίτσα ανθρώπου του Μαρινάκη".

Η εφημερίδα γράφει ότι "στενός συνεργάτης του εφοπλιστή και υπόδικου Βαγγέλη Μαρινάκη προσπάθησε να εισάγει παράνομα στην Ελλάδα από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ένα μεγάλο χρηματικό ποσό, αλλά πιάστηκε στα πράσα!".

ΕΘΝΟΣ: "Επιδοτήσεις εξπρές 1,5 δισ. για τους αγρότες".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "το κουμπί...εκκίνησης αναπτυξιακών προγραμμάτων στον αγροτικό τομέα είναι έτοιμη να πατήσει η κυβέρνηση με πέντε προκηρύξεις έως τα τέλη του χρόνου-προϋπολογισμού 1,5 δισ. ευρώ - που θα αφορούν 40.000 δικαιούχους αγρότες από όλη την Ελλάδα".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Μονιμοποιούν χιλιάδες συμβασιούχους!".

Η εφημερίδα γράφει ότι "έως την ερχόμενη Δευτέρα 5/9 θα βρίσκεται σε δημόσια διαβούλευση νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών μέσω του οποίου η κυβέρνηση προσπαθεί εδώ και τρεις μήνες να "κλείσει το μάτι" στους χιλιάδες συμβασιούχους των δήμων οι οποίοι επιθυμούν μονιμοποίηση".

ΕΣΤΙΑ: "Διπλό στοίχημα για την Αθήνα το Μέγαρο Μουσικής και η νέα Λυρική Σκηνή".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "παρά την δύσκολη οικονομική συγκυρία στην οποία ευρίσκεται η Ευρωπαϊκή Ένωσις, η κατασκευή νέων, μεγαλοπρεπών και πολυδάπανων αιθουσών για συναυλίες είναι σε άνθιση".

Η ΑΥΓΗ: "Κατά δήλωσιν "αεριτζήδες".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "τη χαριστική βολή στο σύστημα διαπλοκής, που εξουσίασε τη χώρα επί δεκαετίες και μόνο η Ν.Δ. εξακολουθεί να συγκαλύπτει, έδωσε ο διευθύνων σύμβουλος του ΔΟΛ Πάνος Ψυχάρης. Αφήνοντας άφωνους τους βουλευτές-μέλη της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής, δήλωσε χωρίς κανέναν ενδοιασμό ότι η οικογένειά του πήρε τον ΔΟΛ (από το Ίδρυμα Λαμπράκη και τις μετοχές στο Χρηματιστήριο) με δάνειο που πήρε από τράπεζα προσφέροντας ως εγγύηση τον "αέρα της υπογραφής του!".

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: "Ψυχάρης: Παίρναμε δάνεια με αέρα".

Η εφημερίδα υποστηρίζει ότι "έχω υπογράψει προσωπική εγγύηση στην τράπεζα 15 εκατ. ευρώ, αλλά δεν σημαίνει ότι έχω τα λεφτά cash. Με αέρα πήραμε τα δάνεια". Τάδε έφη ο Παναγιώτης Ψυχάρης, υιός Σταύρου, εξεταζόμενος από την αρμόδια επιτροπή της Βουλής. Κι είπε κι άλλα. Τι δεν είπε; Πόσα χρωστάνε Mega και ΔΟΛ στους εργαζόμενους. Γιατί δεν το είπε; Διότι πρόκειται για..."ενδοεταιρικά ζητήματα".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Όπισθεν ολοταχώς στην Παιδεία".

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "σαφής οπισθοδρόμηση σε μοντέλα λειτουργίας άλλων εποχών, τα οποία υπηρετούν τις πολιτικές σκοπιμότητες και τις ιδεοληψίες του ΣΥΡΙΖΑ, καταγράφεται στον ευαίσθητο χώρο της παιδείας. Συγκεκριμένα, με τις αλλαγές στην ιδιωτική εκπαίδευση και την ακύρωση στην πράξη των Συμβουλίων των πανεπιστημίων και ΤΕΙ, το υπουργείο Παιδείας προκρίνει ρυθμιστικό πλαίσιο που καθιερώθηκε πριν από μια 15ετία και μία 35ετία αντίστοιχα".

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Απώλειες 3 δισ. ευρώ την τετραετία μόνο από τις επικουρικές!".

Η εφημερίδα αναφέρει ότι "πάνω από 150.000 συνταξιούχοι θα δούνε αύριο τις επικουρικές συντάξεις τους να μειώνονται για άλλη μια φορά, κατ΄εφαρμογή των προβλέψεων του νόμου-λαιμητόμου, που η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ψήφισε τον περασμένο Μάη".

ΤΑ ΝΕΑ: "Το χρέος στις καλένδες των γερμανικών εκλογών".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "παρά τις συνεχείς διακηρύξεις της κυβέρνησης ότι επίκειται λύση για το χρέος, οι προοπτικές που διαγράφονται δεν δημιουργούν καμιά αισιοδοξία για το θέμα. Αντιθέτως φαίνεται πως οι γερμανικές εκλογές του επόμενου έτους και η εσωτερική πολιτική αντιπαράθεση φρενάρουν κάθε σοβαρή συζήτηση που θα μπορούσε να οδηγήσει σε μια κάποια λύση".

Το ΠΟΝΤΙΚΙ: "Γερμανικό φρένο για λύση στο χρέος".

Η εφημερίδα γράφει ότι "ο νέος κύκλος διαπραγματεύσεων με τους θεσμούς, που άνοιξε επισήμως στις 29 Αυγούστου-με το προπαρασκευαστικό EWG, που ουσιαστικά έβαλε ξανά την Ελλάδα στην ατζέντα του Eurogroup ενόψει της συνεδρίασης της 9ης Σεπτεμβρίου - δεν αποκλείεται να είναι ακόμη πιο σκληρός συγκριτικά με την πρώτη αξιολόγηση".

kontranews: "Δεν υπάρχουν λεφτά για τις μεταφράσεις. Στον αέρα όλες οι μεγάλες δίκες για τις μίζες".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "οι μεγάλες δίκες δημόσιου ενδιαφέροντος για τις μίζες των εξοπλιστικών και για την προμήθεια των ιατρικών μηχανημάτων κινδυνεύουν να τιναχτούν στον αέρα. Η έλλειψη κονδυλίων εξαιτίας της ασφυκτικής δημοσιονομικής πειθαρχίας, προκαλεί έμφραγμα στη Δικαιοσύνη".

VOICE: "Φάκελος Ελληνικό: Αλήθειες και ψέματα".

Η εφημερίδα γράφει ότι "η απώτατη καταληκτική ημερομηνία, μέχρι την οποία οι μετοχές της "Ελληνικών Α.Ε." (θυγατρικής του ΤΑΙΠΕΔ και κατόχου των δικαιωμάτων της έκτασης) θα πρέπει να έχουν μεταβιβαστεί στη Lamda Development, είναι η 14η Νοεμβρίου".

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Τραπεζική έκρηξη. Μεγάλη άνοδο 2,31% στο Χ.Α. έφεραν τα θετικά αποτελέσματα".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "σπριντ" στο φίνις του Αυγούστου (για να είμαστε στο κλίμα του αθλητικού καλοκαιριού) πραγματοποίησαν οι ελληνικές μετοχές κατά την τελευταία συνεδρίαση του Αυγούστου. Πρωτοστάτησαν βέβαια στην άνοδο οι τραπεζικές μετοχές, οι οποίες παρουσίασαν αποτελέσματα καλύτερα των αναμενομένων ξαφνιάζοντας ευχάριστα εγχώριους και ξένους αναλυτές".

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Πώς μπορείτε να διορθώσετε τον "φουσκωμένο" φετινό ΕΝΦΙΑ".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "τη δυνατότητα να διορθώσουν λάθη στη συμπλήρωση των δηλώσεων Ε9 τα οποία έχουν γίνει αιτία για τη χρέωσή τους με υπέρογκα ποσά Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝΦΙΑ) θα έχουν οι φορολογούμενοι από το ερχόμενο Σαββατοκύριακο ή από την επόμενη εβδομάδα μέχρι και το τέλος Νοεμβρίου".