Αυξήθηκαν οι δικαιούχοι "voucher" για παιδικούς σταθμούς

Αυξήθηκαν οι δικαιούχοι "voucher" για παιδικούς σταθμούς
Στα 193 εκατ. η δαπάνη της δράσης «Εναρμόνιση Οικογενειακής & Επαγγελματικής Ζωής»

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η έκδοση των οριστικών αποτελεσμάτων για τους ωφελούμενους του νέου συστήματος υλοποίησης της δράσης «Εναρμόνιση Οικογενειακής & Επαγγελματικής Ζωής» 2016-17 .

Οπως αναφέρουν σε κοινή τους ανακοίνωση τα υπουργεία εσωτερικών, οικονομίας και εργασίας, για την φετινή χρονιά ο αριθμός των ωφελούμενων της δράσηςανέρχεται στους 84.800,αυξημένος κατά 3.530 σε σχέση με την περσινή χρονιά.

Όπως είχαν αρχικώς επισημάνει και οι συναρμόδιοι Υπουργοί, με το νέο σύστημα επιτυγχάνεται κοινωνικά δικαιότερη μοριοδότηση για την εγγραφή των παιδιών στους παιδικούς σταθμούς, στα ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ-ΜΕΑ, καθώς την φετινή χρονιά"voucher" λαμβάνουν όλα τα παιδιά οικογενειών που διαβιούν κάτω από το όριο φτώχειας (52.797 παιδιά) και όλα τα παιδιά με αναπηρία (2.903 παιδιά).

Ενδεικτικό της σημασίας που δίνει η κυβέρνηση στην υλοποίηση του συγκεκριμένου προγράμματος, είναι το γεγονός ότι για τη δράση του προγράμματος διατέθηκαν συνολικά 193 εκ €, σημειωτέον ότι δόθηκαν 18,5 εκ € παραπάνω από τον αρχικό Προϋπολογισμό που είχε οριστεί στα 174,5 εκ. ευρώ, επισημαίνει η ανακοίνωση.