Τα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων

Τα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων
 Τα νέα και οι ειδήσεις από τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων σήμερα 4 Ιουλίου.

Πρωτοσέλιδος βασικός τίτλος:

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: «Η Άλωση της Αγίας Σοφίας»

Η εφημερίδα γράφει ότι: «η υπέρτατη πρόκληση! Μουεζίνης «έψαλε» το Σάββατο μέσα στο λίκνο της Ορθοδοξίας. Την ώρα που στην Πόλη γινόταν το κάλεσμα για προσευχή στους μουσουλμάνους, ο υπουργός Παιδείας συνέτρωγε με σιίτες και υποσχόταν τζαμιά σε όλη την επικράτεια».

ΕΘΝΟΣ: «Νέα κόλπα με πειραγμένες αντλίες»

Η εφημερίδα σημειώνει: «ένα στα τρία πρατήρια πιάστηκε να κλέβει τους καταναλωτές από 7 έως 15 λεπτά το λίτρο. Πώς οι επιτήδειοι επεμβαίνουν στις αντλίες με εξελιγμένο λογισμικό που δεν ανακαλύπτεται με τους κλασικούς ελέγχους. Τα «παράθυρα» στη νομοθεσία και το τρικ με τους αχυρανθρώπους».

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: «Σύνταξη από τα 50 σε ΔΕΚΟ-τράπεζες»

Η εφημερίδα γράφει ότι: «ανατροπές στα όρια ηλικίας. Για 150.000 εργαζόμενους και μπόνους εθελουσίας εξόδου. Τι κερδίζουν και ποιες οι παγίδες για όσους φύγουν τώρα με εθελουσία. Τα μυστικά για πλήρη και μειωμένη σύνταξη».

ΕΣΤΙΑ: «Στην διάθεση ξένων διαχειριστών»

Η εφημερίδα τονίζει ότι: «η απεθνικοποίησις της Ελλάδος έχει πλέον ολοκληρωθεί. Ξένα funds έχουν την ευχέρεια να διορίζουν ή να επηρεάζουν τα μέλη του ΤΧΣ, αλλά και τις διοικήσεις των επονομαζομένων συστημικών τραπεζών».

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: «Κι αυτός πέρα Brexit»

Η εφημερίδα γράφει ότι: «δεν είναι τώρα καιρός για οράματα, αλλά για ρεαλισμό και ταχύτητα στις κινήσεις. Θα πρέπει να σταματήσουμε τα συνηθισμένα ευρωπαϊκά παιχνίδια των Βρεξελλών», δήλωσε ο Γερμανός υπ. Οικονομικών».

ΤΑ ΝΕΑ: «Σινικό τείχος κατά της απλής αναλογικής»

Η εφημερίδα σημειώνει ότι: «οι ελιγμοί και οι προφανείς πολιτικές σκοπιμότητες της κυβέρνησης με τον εκλογικό νόμο φαίνεται να συναντούν τη σθεναρή άρνηση της αντιπολίτευσης. Έτσι όλα δείχνουν ότι δεν πρόκειται να περάσει από τη Βουλή με την απαιτούμενη κατά το Σύνταγμα πλειοψηφία των δύο τρίτων για να ισχύσει από τις επόμενες εκλογές».

KONTRA NEWS: «Γρήγορα δημοψήφισμα για να αλλάξουμε τις συμφωνίες με τους τοκογλύφους δανειστές»

Η εφημερίδα γράφει ότι «οι ριζικές ανατροπές στα δεδομένα της Ευρωπαϊκής Ένωσης μετά το BREXIT σε συνδυασμό με την βαρβαρότητα του επιδεικνύουν οι λεγόμενοι εταίροι απέναντι στην κοινωνία και σε ό,τι επέμεινε από την οικονομία με τις εγκληματικές μεθοδεύσεις για αρπαγή των ελληνικών τραπεζών».

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: «Έκρηξη ληξιπρόθεσμων»

Η εφημερίδα τονίζει ότι: «ορατό τον κίνδυνο για εκτίναξη των ληξιπρόθεσμων χρεών προς τις εφορίες πάνω από 95 δισ. ευρώ έως το τέλος του τρέχοντος έτους, από περίπου 90 δισ. ευρώ που είναι σήμερα, βλέπουν κορυφαία στελέχη του υπουργείου Οικονομικών».