Τα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων

Τα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων
Τα νέα και οι ειδήσεις από τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων σήμερα 24 Ιουνίου.

Πρωτοσέλιδος βασικός τίτλος:

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: «Βρέχει εκατομμύρια για τους εργολάβους»

Η εφημερίδα γράφει ότι: «η κυβέρνηση προωθεί στα κρυφά τη νέα συμφωνία για τους πέντε οδικούς άξονες. Εκτινάσσεται πάλι το κόστος. Με τις εκτός τόπου και χρόνου ρήτρες που είχε υπογράψει ο Σουφλιάς και δεν πείραξαν Χρυσοχοΐδης, Κ. Χατζηδάκης».

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: «Στον αέρα συντάξεις 10.000 εκπαιδευτικών»

Η εφημερίδα γράφει ότι: «μπλόκο αντισυνταγματικότητας από το Γενικό Λογιστήριο σε διάταξη του νέου ασφαλιστικού για όσους παραιτήθηκαν έως τα μέσα Μαΐου. Δεν θεωρείται «συντάξιμος χρόνος» η περίοδος έως τον Αύγουστο, ενώ δεν γλιτώνουν τις μειώσεις που φέρνει ο νέος τρόπος υπολογισμού».

ΕΣΤΙΑ: «Ποιοι πληρώνουν τους φόρους»

Η εφημερίδα τονίζει ότι: «στη χώρα μας έχουν επικρατήσει διαχρονικά διάφοροι μύθοι σχετικώς με την φορολογία. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ότι οι πλούσιοι (το ύψος του εισοδήματος των οποίων δεν προσδιορίζεται ποτέ με σαφήνεια) πληρώνουν λίγους φόρους και μεγάλο μερίδιο που επωμίζονται οι οικονομικά ασθενέστεροι».

Η ΑΥΓΗ: «Ρύθμιση της αγοράς και αξιοπρεπείς μισθοί»

Σύμφωνα με την εφημερίδα : «το εθνικό σχέδιο ώστε η Ελλάδα του 2021 να είναι μια χώρα που θα έχει επιστρέψει στην ευρωπαϊκή κανονικότητα, αυτοδύναμη, με χαμηλή ανεργία και δίκαιη ανάπτυξη που θα διαχέεται σε όλη την κοινωνία ανέπτυξε ο Αλ. Τσίπρας στο συνέδριο του “Economist”».

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: «Σχέδιο άμυνας στα εργασιακά»

Η εφημερίδα γράφει ότι: «με την πεποίθηση ότι το ΔΝΤ θα προβάλει ακραίες απαιτήσεις για τους εργαζομένους η κυβέρνηση αναζητά αναχώματα απέναντι στις νεοφιλελεύθερες επιθέσεις. Σχεδιάζει ως εναλλακτική λύση τη ενίσχυση των κλαδικών συμβάσεων εργασίας, αν δεν υπάρξει συμφωνία για καθορισμό του κατώτατου μισθού στις διαπραγματεύσεις από τους κοινωνικούς εταίρους».

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: «Ιστορική απόφαση για Βρετανία και Ευρώπη»

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι: «την ετυμηγορία των πολιτών της Μεγάλης Βρετανίας ανέμεναν με αγωνία πολιτικοί και αγορές σε όλο τον κόσμο, καθώς θα είναι καθοριστική για το μέλλον τόσο της Γηραιάς Αλβιώνας όσο και της Ευρωπαϊκής Ενωσης».

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: «Έτοιμη να νομοθετήσει για τις ανάγκες του κεφαλαίου»

Η εφημερίδα αναφέρει ότι: «ο Γ. Κατρούγκαλος σε χτεσινή ενημέρωση επιβεβαίωσε ότι η διαπραγμάτευση με ΕΕ-ΔΝΤ, που θα γίνει τον ερχόμενο Σεπτέμβρη, θα αφορά τρεις άξονες. Τις αλλαγές στο συνδικαλιστικό νόμο, τον νόμο για τις ομαδικές απολύσεις και τις συλλογικές διαπραγματεύσεις».

ΤΑ ΝΕΑ: «Στα παρασκήνια του Μεγάρου Μαξίμου»

Η εφημερίδα σημειώνει ότι: «αναγνωριστικού τύπου διάλογο με τους αρχηγούς των κομμάτων είχε χθες ο πρωθυπουργός, καθώς περισσότερο προσπάθησε να ανιχνεύσει τις προθέσεις τους χωρίς να διατυπώσει ανοικτά τις δικές του θέσεις».

KONTRA NEWS: «Εκρήξεις σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ενωση πυροδοτεί το δημοψήφισμα»

Η εφημερίδα γράφει ότι «σεισμικές δονήσεις που απειλούν να γκρεμίσουν το λεγόμενο ευρωπαϊκό οικοδόμημα προκαλεί το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στην Μεγάλη Βρετανία».

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: «ΠάTAXIS φοροδιαφυγής»

Η εφημερίδα τονίζει ότι: «μέτρα για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής που διαπράττεται μέσω της μη έκδοσης φορολογικών στοιχείων ή της έκδοσης ανακριβών φορολογικών στοιχείων σχεδιάζει να συμπεριλάβει το υπ. Οικονομικών στο ν/σχ για την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου καπνικών προϊόντων».