Τα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων

Τα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων
Τα νέα και οι ειδήσεις από τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων σήμερα 6 Ιουνίου.

α

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: «Αλβανοί με γιαταγάνι!»

Η εφημερίδα γράφει ότι: «πρωτοφανή στα χρονικά πρόκληση και ευθεία προσβολή της Ελλάδας από τον πρωθυπουργό της Αλβανίας Έντι Ράμα συνιστά η ανακίνηση «Τσάμικου» ζητήματος κατά την παραμονή του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά, ο οποίος πρόκειται να φτάσει σήμερα στα Τίρανα για συνομιλίες».

ΕΘΝΟΣ: «Σκληρό παζάρι για απολύσεις-μισθούς»

Η εφημερίδα σημειώνει: «οι θεσμοί ζητούν κατάργηση του υπουργικού βέτο στις ομαδικές απολύσεις και να διατηρηθεί το ισχύον καθεστώς για τον κατώτατο μισθό. Η ελληνική πλευρά επιδιώκει επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων. Στο τραπέζι πρόταση για διαιτησία στις ομαδικές απολύσεις».

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: «Πλήρης σύνταξη πριν από τα 62»

Η εφημερίδα γράφει ότι: «500.000 εργαζόμενοι μπορούν να αξιοποιήσουν «παράθυρα» του νέου ασφαλιστικού. Οι συντάξιμες αποδοχές και η μείωση που γλιτώνουν όσοι συνταξιοδοτηθούν έως και το 2018. 10 μυστικά για «έξοδο» με λιγότερα από 40 χρόνια εργασίας».

ΕΣΤΙΑ: «Απέτυχε η μετεγκατάστασις»

Η εφημερίδα τονίζει ότι: «στα τέλη του περασμένου καλοκαιριού, η Ευρωπαϊκή Ενωσις φάνηκε επιτέλους να αφυπνίζεται σχετικώς με το μείζον ζήτημα του μεταναστευτικού και να σχεδιάζει τρόπους διαχειρίσεως της κρίσεως».

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: «Το έριξαν στο Τσάμικο τα Τίρανα»

Η εφημερίδα γράφει ότι: «με προκλητική ομιλία ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, Έντι Ράμα, έθεσε το «μη υφιστάμενο» για την Αθήνα θέμα των Τσάμηδων, σε μια προσπάθεια να αποφύγει την επίλυση των υπαρκτών διμερών προβλημάτων».

ΤΑ ΝΕΑ: «Τα τρία αγκάθια που ματώνουν τη δόση»

Η εφημερίδα σημειώνει ότι: «μία ακόμη συνεδρίαση αγωνίας για το τι θα αποφασίσουν στις Βρυξέλλες ώστε να μη χαθεί άλλος πολύτιμος χρόνος και να προχωρήσουν οι διαδικασίες που απαιτούνται προκειμένου να εκταμιευθεί επιτέλους η δόση».

KONTRA NEWS: «Τα ορφανά του Σημίτη πάνε στη ΝΔ!»

Η εφημερίδα γράφει ότι «με προξενήτη τον Αντώνη Σαμαρά, τα ορφανά του Σημίτη επιδιώκουν τη μεταγραφή τους στη ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: «Στα Ποσειδώνια χτυπά η καρδιά της ναυτιλίας»

Η εφημερίδα τονίζει ότι: «με τα μάτια στραμμένα στην Αθήνα είναι από σήμερα και για μία εβδομάδα το ενδιαφέρον της παγκόσμιας ναυτιλίας».