Τα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων

Τα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων
Τα νέα και οι ειδήσεις από τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων σήμερα 24 Μαΐου.

Πρωτοσέλιδος βασικός τίτλος:

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: «Ημέρες σκότους-Ημερολόγιο τρόμου!»

Η εφημερίδα γράφει ότι: «έναν βασικό μισθό αναμένεται να κοστίσει σε μία μέση ελληνική οικογένεια η εφαρμογή των νέων φορολογικών μέτρων που φέρνουν ανατιμήσεις «φωτιά» από τον επόμενο μήνα σε βασικά είδη διατροφής, ρουχισμού κλπ. Το ημερολόγιο του τρόμου ξεκινάει από τον Ιούνιο».

ΕΘΝΟΣ: «Βόμβες ΔΝΤ για νέα μέτρα & χρέος»

Η εφημερίδα σημειώνει: «πυρετός διαβουλεύσεων για το χρέος πριν από το σημερινό Eurogroup σε Αθήνα,Βρυξέλλες, Βερολίνο, Ουάσιγκτον αλλά και Κωνσταντινούπολη, όπου ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας συναντήθηκε με την Α. Μέρκελ. Το ΔΝΤ πάντως έστειλε νέο μήνυμα για άμεση και δραστική ελάφρυνση του χρέους, επιμένοντας σε επιπλέον σκληρά μέτρα».

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: «Φορο-παγίδα σε αγροτικά εισοδήματα»

Η εφημερίδα γράφει ότι: σύμφωνα με το πολυνομοσχέδιο που ψηφίστηκε, κατά κύριο επάγγελμα αγρότης χαρακτηρίζεται μόνο όποιος αποκτά πάνω από το 50% του εισοδήματος από γεωργικές δραστηριότητες. .Μόλις 180.000 πολίτες πληρούν τα κριτήρια. Όσοι χάνουν το αφορολόγητο θα καταβάλουν φόρο το 2017 με συντελεστή αυξημένο από το 13% στο 22%».

ΕΣΤΙΑ: «Διορίζουν αντί να κυβερνούν»

Η εφημερίδα τονίζει ότι: «το νομοσχέδιο που ψηφίσθηκε προχθές το βράδυ στην Βουλή δεν περιέχει μόνο νέα καταιγίδα έμμεσων φόρων, το υπερ-Ταμείο της δημόσιας περιουσίας και τον λεγόμενο δημοσιονομικό «κόφτη» ».

Η ΑΥΓΗ: «ΣΥΜΦΩΝΙΑ-Πολιτική βούληση στις Βρυξέλλες»

Σύμφωνα με την εφημερίδα : «θετική εισήγηση των θεσμών αναμένεται στο σημερινό Eurogroup προκειμένου να επικυρωθεί η ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης, με παράλληλη έγκριση «επί της αρχής» της εκταμίευσης της επόμενης δόσης, ύψους 10-11 δισ. ευρώ».

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: «Φωνάζει το ΔΝΤ να ακούσει ο Σόιμπλε»

Η εφημερίδα γράφει ότι: όλα δείχνουν ότι στο σημερινό κρίσιμο Eurogroup, η αξιολόγηση θα κλείσει και θα εκταμιευτεί «υπερδόση» περίπου 11 δισ. ευρώ. Το θέμα του χρέους θα τεθεί επί τάπητος, μετά τη δημοσιοποίηση της έκθεσης του ΔΝΤ για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, η οποία κρίνεται θετική από την ελληνική πλευρά. Ωστόσο, ο Β. Σόιμπλε δεν έχει πει την τελευταία του λέξη».

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: «Με εμπόδια στο Εurogroup»

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι: «παρά την αισιοδοξία που υπήρχε μετά την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου το βράδυ της Κυριακής, η χθεσινή συνεδρίαση του Euroworking Group, που θα προετοίμαζε το σημερινό Eurogroup, εξελίχθηκε σε θρίλερ και διήρκεσε έως τη 1 π.μ».

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: «Ο λαός να παλέψει για τη συνολική ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής»

Η εφημερίδα αναφέρει ότι: «με το σύνθημα «Αντεπίθεση για να τους κόψουμε το δρόμο» μαζικά διαδήλωσαν την Κυριακή σωματεία, Λαϊκές Επιτροπές, αυτοαπασχολούμενοι και νεολαίοι, ενάντια στο πολυνομοσχέδιο που ψηφιζόταν εκείνη την ώρα στη Βουλή. Διαδηλώσεις έγιναν στη Θεσσαλονίκη και σε άλλες πόλεις της χώρας».

ΤΑ ΝΕΑ: «Ο διάβολος κρύφτηκε στις λεπτομέρειες»

Η εφημερίδα σημειώνει ότι: «θα πάρει χρόνο μέχρι να αποκαλυφθούν οι λεπτομέρειες των μέτρων που ψήφισε σε δύο δόσεις η Βουλή και αποδεικνύονται επαχθέστερα των αρχικών εκτιμήσεων. Φαίνεται όμως ότι τώρα που η κυβέρνηση καλείται να διαχειριστεί τα έργα των χειρών της θα αντιμετωπίσει εκτός από την οργή των πολιτών και το βάρος των αναδρομικών ψευδαισθήσεων που καλλιέργησε»

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: «Σε αναζήτηση συμβιβαστικής λύσης για το χρέος»

Η εφημερίδα τονίζει ότι: «συμβιβασμός μεταξύ των σχεδόν διαμετρικά αντίθετων σεναρίων για το ελληνικό χρέος, της Κομισιόν και του ΔΝΤ, αναζητείται στο σημερινό Eurogroup . Οι δύο πλευρές διέρρευσαν, στο παρά πέντε της κρίσιμης συνεδρίασης, τις εκθέσεις βιωσιμότητας για το χρέος».