Οι προτάσεις Μπουτάρη για το προσφυγικό

Οι προτάσεις Μπουτάρη για το προσφυγικό
Ο δήμαρχος, Γιάννης Μπουτάρης, μετά από επικοινωνία με τον αναπληρωτή υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννη Μουζάλα, διαθέτει την αποθήκη 9 στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, ως αποθηκευτικό χώρο για τη συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες.

Ωστόσο, η συγκέντρωση των ειδών πρώτης ανάγκης θα γίνεται με συντονισμό και μέσα από ανακοινώσεις του Δήμου, όπως ανέφερε η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης, Καλυψώ Γούλα.

Επιπλέον, ο κ.Μπουτάρης πρότεινε να δημιουργηθεί ένα μίνι – μάρκετ μέσα στο Κέντρο Μετεγκατάστασης Προσφύγων στα Διαβατά. 'Ηδη υπήρξε μια συζήτηση με το δήμαρχο Δέλτα, Μίμη Φωτόπουλο, από τον οποίο περιμένει την έγκριση της πρότασης. "Να μην χρειάζεται να βγαίνουν οι πρόσφυγες από το στρατόπεδο και να τους γδέρνουν οικονομικά”, είπε χαρακτηριστικά ο κ.Μπουτάρης.

'Ολα τα παραπάνω ειπώθηκαν στο περιθώριο συμφώνου συνεργασίας ανάμεσα στο Δήμο Θεσσαλονίκης και τη Χριστιανική Αδελφότητα Νέων Θεσσαλονίκης (ΧΑΝΘ) που υπογράφηκε μεταξύ του δημάρχου και του προέδρου της ΧΑΝΘ, Ιωάννη Σωσσίδη.

Και σε αυτή τη συνεργασία του Δήμου Θεσσαλονίκης με τη ΧΑΝΘ το προσφυγικό θέμα φαίνεται πως θα παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο, με τον κ.Σωσσίδη να υποστηρίζει πως οι εθελοντές της ΧΑΝΘ μπορούν να συμμετέχουν σε προγράμματα δημιουργικής απασχόλησης για τα προσφυγόπουλα.

Το πρωτόκολλο συνεργασίας του Κεντρικού Δήμου με τη ΧΑΝΘ είναι τριετούς διάρκειας και η συνεργασία θα αφορά τους τομείς: Περιβάλλον – Ανακύκλωση – Αστικός Σχεδιασμός, Προώθηση Απασχόλησης, Πολιτισμούς – Παιδεία – Αθλητισμός, Κοινωνική Πολιτική και Αλληλεγγύη, Εξωστρέφεια – Προώθηση – Δικτύωση.

"Η ΧΑΝΘ είναι στενά συνδεδεμένη με τη Θεσσαλονίκη. Από εδώ ξεπήδησε το μπάσκετ, ενώ με τις δράσεις της διαπλάθει χαρακτήρες. Υπάρχει απόλυτη διάθεση για συνεργασία με τη ΧΑΝΘ στη συντήρηση και διάσωση του κτιρίου της. Είναι υποχρέωση όλης της πόλης. Εδώ είμαστε και θα το κάνουμε”, είπε ο κ.Μπουτάρης.

Στην υπογραφή του συμφώνου συνεργασίας το παρών έδωσαν επίσης ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, Παναγιώτης Αβραμόπουλος, και οι αντιδήμαρχοι Οικονομικών, Γιούλη Ρανέλλα, Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης, Καλυψώ Γούλα και Ανάπτυξης, Πέτρος Λεκάκης.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ