Τα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων

Τα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων
Διαβάστε τα πωτοσέλιδα από τις πολιτικές και τις οικονομικές εφημερίδες σήμερα 24 Φεβρουαρίου.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: «Απελπισία-Το απόλυτο χάος με τους πρόσφυγες»

Η εφημερίδα γράφει ότι: «Κουρελόχαρτο η απόφαση της Συνόδου Κορυφής για ανοιχτά σύνορα έως τις 6 Μαρτίου. Αγριότητες στην Ειδομένη (με Αφγανούς), όπου τα Σκόπια έχουν κλείσει τις εισόδους. Η εχθρική Αυστρία συνωμοτεί εις βάρος της Ελλάδας με τις χώρες του Βίσεγκραντ».

ΕΘΝΟΣ: «Φράχτες και για τους Σύρους πρόσφυγες»

Η εφημερίδα σημειώνει: «έκλεισαν τα βόρεια σύνορα, συνεχίζονται οι αθρόες αφίξεις από την Τουρκία, τραγικές συνθήκες στην Αττική, «έμφραγμα» στα hotspots. Τουρκικά παιχνίδια μπλοκάρουν τη δράση του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο».

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: «Κούρεμα έως 35% σε εφάπαξ»

Η εφημερίδα γράφει ότι: «ο υπουργός Εργασίας ζητάει από όλα τα ταμεία πρόνοιας αναλογιστικές μελέτες με 3 σενάρια υπολογισμού και ενιαίο ποσοστό αναπλήρωσης. Περικοπές έως και 35% για 70.000 δικαιούχους Δημοσίου, ΔΕΚΟ, τραπεζών, ιδιωτικού τομέα που είναι σε λίστα αναμονής από τον Σεπτέμβριο του 2013»

ΕΣΤΙΑ: «Κατάστασις αναρχίας στην χώρα»

Η εφημερίδα τονίζει ότι: «είναι παραπάνω από εμφανές ότι έχει χαθεί κάθε έλεγχος στην χώρα. Τα βόρεια σύνορα με Σκόπια και Βουλγαρία «κλειστά» είτε για την αντιμετώπιση των προσφύγων είτε εξ αιτίας των μπλόκων των αγροτών επί ελληνικού εδάφους».

Η ΑΥΓΗ: «Ώρες ευθύνης για όλους»

Σύμφωνα με την εφημερίδα : «απεγνωσμένοι χιλιάδες πρόσφυγες στον Πειραιά και στην Ειδομένη, όπου τα σύνορα της ΠΓΔΜ είναι ανοιχτά μόνο για Σύρους και Ιρακινούς. Έντονο διπλωματικό διάβημα στην Αυστρία για τη μάζωξη των χωρών των δυτικών Βαλκανίων με στόχο το σφράγισμα της βαλκανικής διαδρομής».

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: «Σκληρή αντίδραση από την Αθήνα»

Η εφημερίδα γράφει ότι: «ενώ τα βόρεια σύνορά μας έχουν κλείσει και χιλιάδες παραμένουν εγκλωβισμένοι, οι πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας απέστειλε αυστηρό μήνυμα στην Ευρώπη μέσω του Ολλανδού ομολόγου του».

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: «Πολλαπλά μέτωπα της Αθήνας στο προσφυγικό»

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι: «πολλά ταυτόχρονα μέτωπα, που θέτουν σε δοκιμασία τις διεθνείς σχέσεις της χώρας, διαμορφώνει η αδυναμία διαχείρισης των προσφυγικών-μεταναστευτικών ροών. Διαφωνίες με Τουρκία στο ΝΑΤΟ- Τριβές με Αυστρία, Δ. Βαλκάνια».

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: «Καλεί το ΝΑΤΟ να επιταχύνει τη δράση του στο Αιγαίο!»

Η εφημερίδα αναφέρει ότι: «σταθερά προσανατολισμένη η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στη στήριξη των ιμπεριαλιστικών σχεδίων του ΝΑΤΟ στην περιοχή του Αιγαίου και της Μ. Ανατολής με τα μάτια στραμμένα στη Συρία, με αφορμή το Προσφυγικό».

ΤΑ ΝΕΑ: "Η Ελλάδα σε καραντίνα"

Η εφημερίδα σημειώνει ότι: "χρήματα για τους πρόσφυγες εκείνους που εγκλωβίζονται πλέον στη χώρα μας ετοιμάζεται να εκταμιεύσει η ΕΕ καθώς η κυβέρνηση εξακολουθεί να είναι θεατής των κινήσεων των σκληρών της Ευρώπης".

KONTRA NEWS: «Σε μπορντέλο μετατρέπουν την Ευρώπη που διαλύεται οι ανάξιοι ηγέτες της»

Η εφημερίδα γράφει ότι «σε ένα απέραντο μπορντέλο θέλουν να μετατρέψουν την Ευρώπη οι ανάξιοι ηγέτες της με πρωταγωνιστές του πεινασμένους της πρώην Σοβιετικής Ένωσης, που επί 50 χρόνια ζούσαν σαν δούλοι και χωρίς να τολμούν να διαμαρτυρηθούν».

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: «Τρία μέτωπα- «φωτιά» »

Η εφημερίδα σημειώνει ότι: «Προσφυγικό: Φόβοι για ανθρωπιστική κρίση. Αγροτικό: Τα μπλόκα «πνίγουν» την αγορά. Αξιολόγηση: Σε στάση αναμονής η οικονομία. Σε κατάσταση πολιορκίας οι επιχειρήσεις- Τι προσδοκούν».

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: « «Χάθηκαν» τρεις ΕΝΦΙΑ»

Η εφημερίδα τονίζει ότι: «διαδοχικές αποτυχίες καταγράφουν την τελευταία εξαετία το υπουργείο Οικονομικών και οι δανειστές, καθώς με την πολιτική αύξησης των φόρων καταφέρνουν το αντίθετο αποτέλεσμα, δηλαδή να μειώνουν τις ετήσιες εισπράξεις».