Οι εφημερίδες σήμερα Τρίτη (27.10.15)

Οι εφημερίδες σήμερα Τρίτη (27.10.15)
Πρωτοσέλιδος βασικός τίτλος:ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: «Όχι! Φαβέλα μεταναστών η Ελλάς;»

Η εφημερίδα γράφει ότι: ««είσαι ευτυχής Αλέξη;» Η ερώτηση της Ανγκελα Μέρκελ προς τον Αλέξη Τσίπρα, μετά την έγκριση της συμφωνίας των 17 σημείων που υιοθετήθηκε στη μίνι Σύνοδο Κορυφής για το Προσφυγικό, από μόνη της λέει τα πάντα για το θρίλερ που παίχθηκε προχθές».

ΕΘΝΟΣ: «Βάζει φωτιά η αύξηση των εισφορών»

Η εφημερίδα σημειώνει: «την αύξηση των εργοδοτικών εισφορών προκειμένου να αποτραπούν μειώσεις στις συντάξεις εξετάζει η κυβέρνηση. Η σχετική πρόταση έχει ήδη πέσει στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης με τους δανειστές, που εμφανίζονται κατ’ αρχάς θετικοί».

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: «ΦΠΑ 23% στην Παιδεία και «βόμβα» για πλειστηριασμούς»

Η εφημερίδα γράφει ότι: «εκτός κοινοτικής νομοθεσίας η πρόταση Φίλη για μειωμένους συντελεστές σε σχολεία, φροντιστήρια που απερρίφθη από την τρόικα. Μονόδρομος πλέον η επιβολή ΦΠΑ 23%. «Αβυσσος» χωρίζει τις θέσεις κυβέρνησης-δανειστών για τα κριτήρια προστασίας από κατασχέσεις Α’ κατοικίας».

ΕΣΤΙΑ: «Εγκλωβίζεται στο προσφυγικό η Ελλάς»

Η εφημερίδα τονίζει ότι: «η Ελλάς έχει το αμφίβολο προνόμιο να είναι η μόνη από τις 28 χώρες της ΕΕ που αναφέρεται ονομαστικώς στο ανακοινωθέν της προχθεσινής ατύπου Συνόδου Κορυφής. Διότι προφανώς η χώρα μας επωμίζεται ασύμμετρα μεγάλο βάρος ως προς τη διαχείριση του προσφυγικού-μεταναστευτικού».

Η ΑΥΓΗ: «Μάχη μέτρο- μέτρο για την ανακεφαλαιοποίηση»

Σύμφωνα με την εφημερίδα : «τις καλύτερες δυνατές λύσεις στα κρίσιμα κοινωνικά ζητήματα που πρέπει να ρυθμιστούν στο πλαίσιο των λεγόμενων προαπαιτούμενων και της πρώτης αξιολόγησης και αποτελούν προϋπόθεση για να ολοκληρωθεί και τυπικά η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών μέχρι το τέλος του έτους ώστε να φύγει οριστικά από τη μέση –έστω και θεωρητικός- κίνδυνος για κούρεμα των καταθέσεων αναζητεί η κυβέρνηση».

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: «Μην ενοχλείτε τους εργοδότες»

Η εφημερίδα γράφει ότι: «την αντίθεσή τους στην πρόταση της ελληνικής κυβέρνησης για αύξηση των εργοδοτικών εισφορών, ώστε να καλυφθεί μέρος της μαύρης τρύπας του ασφαλιστικού, εκφράζουν οι δανειστές μέσω του αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Βάλντις Ντομπρόβσκις. Υποστηρίζει ότι θα δεχτεί πλήγμα η… ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας».

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: «Τσίπρας: Χαλάρωση μνημονίου λόγω προσφύγων»

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι: «την ελάφρυνση των μέτρων του τρίτου μνημονίου που περιλαμβάνονται στην τρέχουσα αξιολόγηση, ως αντάλλαγμα για το βάρος το οποίο συμφωνήθηκε να σηκώσει η Ελλάδα στο προσφυγικό, ζητεί από τους εταίρους ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας».

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: « «Μαχαίρι» ακόμα και στις συντάξεις κάτω από 1.000 ευρώ!»

Η εφημερίδα αναφέρει ότι: «ακόμα και οι συντάξεις κάτω των 1.000 ευρώ (άθροισμα συντάξεων) θα βρεθούν στην πρέσα των μειώσεων που ετοιμάζει η κυβέρνηση, ενώ την ίδια ώρα βρίσκεται σε συνεργασία με τους εκπροσώπους του «κουαρτέτου» για την ποσοτικοποίηση του νέου ασφαλιστικού «μοντέλου» ».

ΤΑ ΝΕΑ: «Παράθυρο για εξώσεις»

Η εφημερίδα σημειώνει ότι: «για έντιμο συμβιβασμό στο θέμα των πλειστηριασμών της πρώτης κατοικίας ετοιμάζεται η κυβέρνηση, κατά τον Ευκλείδη Τσακαλώτο. Οι δανειστές πιέζουν ασφυκτικά για την απελευθέρωσή τους, εξαιρώντας μόνο μια μικρή μερίδα πολύ αδύναμων δανειοληπτών».

KONTRA NEWS: «Εξαπάτησαν εφοπλιστές και τους έφαγαν 500.000.000»

Η εφημερίδα γράφει ότι «το ιλιγγιώδες ποσό των πεντακοσίων εκατομμυρίων ευρώ κατάφεραν να αρπάξουν και στη συνέχεια να εξαφανίσουν δύο Έλληνες διαχειριστές κεφαλαίων οι οποίοι υπόσχονταν στα θύματά τους εγγυημένες αποδόσεις της τάξεως του 30%».

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: «Κερδίζουν το στοίχημα»

Η εφημερίδα σημειώνει ότι: «WSJ: στα 6 δισ. ευρώ τα κεφάλαια που θα πρέπει να επενδύσουν οι ιδιώτες-μέτοχοι. Οι διοικήσεις Πειραιώς, Εθνικής, Alpha και Eurobank προχωρούν σε κινήσεις με στόχο την τόνωση του δείκτη κεφαλαιακής επάρκειας Core Tier I ».

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: «Νέοι φόροι η «λύση» και για τις συντάξεις»

Η εφημερίδα τονίζει ότι: «την επιβολή νέων φόρων στους «πλούσιους» που πρότεινε η Επιτροπή Σοφών, την αύξηση των εργοδοτικών εισφορών ή ακόμη και την αξιοποίηση πόρων από τις αποκρατικοποιήσεις εξετάζει η κυβέρνηση ως «ισοδύναμα» ».