Πόσο αυξάνονται τα εισιτήρια σε Μετρό, τραμ, λεωφορεία λόγω του ΦΠΑ 23%

Πόσο αυξάνονται τα εισιτήρια σε Μετρό, τραμ, λεωφορεία λόγω του ΦΠΑ 23%
To υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων αναζητεί λύσεις ώστε να μην επιβαρυνθούν οι καθημερινοί χρήστες των μέσων μαζικής μεταφοράς από την αύξηση του ΦΠΑ από το 13% στο 23%.

Έτσι, ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Χρήστος Σπίρτζης σχεδιάζει να μην περάσει στις κάρτες απεριορίστων διαδρομών η αύξηση του ΦΠΑ, άλλα μόνο στα εισιτήρια που πωλούνται από τα γκισέ.

Το πρόβλημα που προκύπτει από αυτή την λύση όμως, είναι από που θα καλυφθούν τα επιπλέον έσοδα που είχαν υπολογιστεί. Όπως αναφέρει ο Ελεύθερος Τύπος, Αν δεν υπάρχει «μαγική λύση», τα ισοδύναμα θα πρέπει να καλυφθούν από τα εισιτήρια που πωλούνται από τα γκισέ. Δηλαδή, θα πρέπει η τιμή των μεμονωμένων εισιτηρίων να εκτιναχθεί στα ύψη από το 1,20 ευρώ που πωλείται σήμερα.

Στην περίπτωση πάντως που εφαρμοστεί ο ΦΠΑ 23% η τιμή του ενιαίου εισιτηρίου υπολογίζεται να αυξηθεί στο 1,30 ευρώ από 1,20 ευρώ και του μειωμένου εισιτηρίου στο 0,65 ευρώ από 0,60 ευρώ.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι ο κ. Σπίρτζης έχει δηλώσει πως η αύξηση της τιμής των εισιτηρίων, λόγω της αύξησης του ΦΠΑ δεν μπορεί να εφαρμοστεί άμεσα, γιατί έχουν εκδοθεί εισιτήρια, έχουν πουληθεί σε πολίτες και για να εκδοθούν νέα απαιτούνται διαδικασίες που χρειάζονται αρκετούς μήνες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ