Οι εφημερίδες σήμερα Τρίτη (08.09.15)

Οι εφημερίδες σήμερα Τρίτη (08.09.15)
Βασικός Πρωτοσέλιδος Τίτλος:

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Γόρδιος δεσμός για την Ελλάδα".

Η εφημερίδα γράφει ότι "σε κατάσταση "πολιορκίας" βρέθηκε και χθες η Μυτιλήνη, με τους μετανάστες να κλείνουν δρόμους και να βάζουν φωτιές σε λάστιχα αυτοκινήτων και κοντέινερ, διαμαρτυρόμενοι για την καθυστέρηση που παρατηρείται στη διαδικασία ταυτοποίησής τους".

ΕΘΝΟΣ: "Οι γυναίκες κρίνουν τον νικητή".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "μήλον της Έριδος για τα δυο μεγάλα κόμματα θα αποτελέσει το 58,4% των αναποφάσιστων ψηφοφόρων που είναι γυναίκες, καθώς η στάση τους στην κάλπη αναμένεται να κρίνει τον νικητή των εκλογών της 20ής Σεπτεμβρίου".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Λιγότεροι φόροι, λιγότερο κράτος, περισσότερες επενδύσεις".

Η εφημερίδα γράφει ότι "η επανεκκίνηση της οικονομίας με αποκατάσταση της ομαλής λειτουργίας της αγοράς και προσέλκυση επενδύσεων είναι η πρώτη προτεραιότητα της Νέας Δημοκρατίας, δηλώνει με συνέντευξή του στον "Ε.Τ." ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης. Επισημαίνει ότι η χώρα χρειάζεται σταθερότητα και ότι η επόμενη κυβέρνηση πρέπει να έχει διάρκεια τετραετίας, ενώ, αναφερόμενος στον Αλέξη Τσίπρα, ο πρόεδρος της Ν.Δ. καταγγέλλει ότι λειτούργησε με μικροκομματική λογική και όχι με γνώμονα το εθνικό συμφέρον".

ΕΣΤΙΑ: "Στρατηγικός ο ρόλος της Ελλάδος".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "για μιαν ακόμη φορά η Ελλάς ευρέθη στο επίκεντρο της γεωπολιτικής διαμάχης, της οποίας μία μόνον από τις εκφάνσεις είναι η κρίσις στην Συρία. Αναδεικνύεται η στρατηγική αξία του ελλαδικού χώρου ως κομβικής περιοχής για τις οδούς των θαλασσίων και εναερίων μεταφορών στην Μεσόγειο"..

Η ΑΥΓΗ: "Τσίπρας ή Μεϊμαράκης. Το καθαρό δίλημμα της 20ής Σεπτεμβρίου".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "τις δυο ξεκάθαρες επιλογές που έχει μπροστά του κάθε πολίτης οδεύοντας προς την κάλπη περιέγραψε ο Αλέξης Τσίπρας στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο πλαίσιο της ΔΕΘ. Το ερώτημα είπε, είναι: Ο ΣΥΡΙΖΑ θα κυβερνήσει ή η Ν.Δ., φέρνοντας μαζί της και όλες τις αμαρτίες του παρελθόντος;".

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: "Μαγειρεύοντας κυβερνήσεις. Η εγχώρια διαπλοκή σε αγαστή συνεργασία με κέντρα του εξωτερικού απεργάζεται μετεκλογικά σενάρια".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "κατασκευάζοντας συνειδήσεις προετοιμάζουν μετεκλογικές κυβερνήσεις ευρείας συνεργασίας. Η έως χθες αντιπολίτευση από κοινού με εγχώρια και διεθνή ΜΜΕ προωθούν σενάρια με πρότυπο την παρούσα υπηρεσιακή κυβέρνηση. Υμνούν το έργο της και παροτρύνουν με κάθε τρόπο - βάσει και των δημοσκοπήσεων που αποκλείουν αυτοδυναμία- για ευρύ συνασπισμό, με τη συμμετοχή και του ΣΥΡΙΖΑ και της Ν.Δ."

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Ν.Δ.: Πάση θυσία συνεργασίες".

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι " πρόσκληση ευρείας διακομματικής συνεργασίας μετά την επερχόμενη εκλογική αναμέτρηση, με αποδέκτη και τον ΣΥΡΙΖΑ, απηύθυνε χθες ο πρόεδρος της Ν.Δ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης".

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Τα αντιλαϊκά μνημόνια δεν βελτιώνονται. Αντιπαλεύονται με δυνατό ΚΚΕ στο δρόμο της ανατροπής".

Η εφημερίδα αναφέρει ότι "δεσμεύσεις προς τους επιχειρηματικούς ομίλους και αυταπάτες ότι μπορεί τα αντιλαϊκά μνημόνια να βελτιωθούν, πρόσφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ με τις παρεμβάσεις του στο πλαίσιο της ΔΕΘ".

ΤΑ ΝΕΑ: "Λύση για το χρέος μόνο με μεγάλο συνασπισμό. Το μήνυμα των Βρυξελλών".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "το μήνυμα ότι η ευρωζώνη θα διαπραγματευθεί για την απομείωση του δημόσιου χρέους, μετά τις εκλογές, μόνο με κυβέρνηση μεγάλου συνασπισμού, έχουν στείλει ευρωπαίοι αξιωματούχοι στα ελληνικά κόμματα".

Kontranews: "Η Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ που σας ζητάνε να τους ξαναψηφίσετε 975 δισ. ευρώ έφαγαν μέσα σε 35 χρόνια!".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "με περίπου 1 τρισεκατομμύριο ευρώ φέσωσαν τη χώρα, οι λεβέντες της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ, μέσα σε 35 χρόνια, από το 1975 μέχρι το 2010 που άρχισε η κρίση".

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Τριπλό σήμα κινδύνου. Καταρρέουν τα έσοδα-Στάση πληρωμών στην αγορά-"Βουτιά" σε εξαγωγές και εισαγωγές".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "τεράστια ζημιά στα πλέον δυναμικά κομμάτια της ελληνικής οικονομίας, αυτά των εξαγωγών και της εγχώριας βιομηχανίας, προκαλούν τα capital controls. Τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής για την πορεία των εξαγωγών και των εισαγωγών κατά τον μήνα Ιούλιο καθώς και του επταμήνου αποκαλύπτουν το μέγεθος της καταστροφής που έχουν προκαλέσει τα μέτρα των κεφαλαιακών ελέγχων στις τράπεζες αλλά κυρίως τον κίνδυνο της επιδείνωσης της κατάστασης στην αγορά".

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Επί ξυρού ακμής ο προϋπολογισμός".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "στην κόψη του "ξυραφιού" κινείται ο κρατικός προϋπολογισμός, καθώς μέχρι και το επτάμηνο η υστέρηση που εμφανίζουν τα δημόσια έσοδα καλύπτεται από αναβολές πληρωμών προς προμηθευτές του Δημοσίου και επιστροφές φόρων ύψους 2 δισ. ευρώ".