Οι εφημερίδες σήμερα Δευτέρα (10.08.15)

Οι εφημερίδες σήμερα Δευτέρα (10.08.15)
Πρωτοσέλιδος βασικός τίτλος:ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: ""Απόδραση" στη Ν. Υόρκη για την παρέα Παπασταύρου".

Η εφημερίδα γράφει ότι "πρωτοφανή διακίνηση 65.700.000 δολαρίων από την Ελβετία και διεθνείς φορολογικούς παραδείσους προς τις Ηνωμένες Πολιτείες πραγματοποίησε ο καταζητούμενος, από τα τέλη Ιουνίου, επιχειρηματίας Αγγελος Μεταξάς με σκοπό την επένδυσή τους σε αγορές, επισκευές, εγγυήσεις, υποθήκες και μεταπωλήσεις ακριβών αυτοκινήτων ".

ΕΘΝΟΣ: "Ολοταχώς για συμφωνία και κάλπες".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "με ταχύτατους ρυθμούς και με στόχο να κλείσουν μέσα στις επόμενες ώρες τα ανοιχτά θέματα στις διαπραγματεύσεις με τους εταίρους, ώστε να κατατεθεί και να ψηφιστεί στις 13 Αυγούστου στη Βουλή η νέα συμφωνία, κινείται η κυβέρνηση με εντολή του πρωθυπουργού. Παράλληλα ανοίγει ο δρόμος για τις κάλπες και ο Αλ. Τσίπρας εξετάζει δύο σενάρια για την ημερομηνία των εκλογών: εντός του Σεπτεμβρίου ή τον Νοέμβριο".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Οι νέες συντάξεις για όσους "φεύγουν" το 2015 ".

Η εφημερίδα γράφει ότι "ολική ανατροπή στις συντάξεις με το νέο ασφαλιστικό, επηρεάζοντας όχι μόνον όσους θα υποβάλλον αίτηση συνταξιοδότησης το επόμενο διάστημα, αλλά και όσους έχουν ήδη συνταξιοδοτηθεί μετά την 1η/1/2015, καθώς τα ποσά που έχουν πάρει ή θα πάρουν πρόκειται να υπολογιστούν εκ νέου με νέο τύπο ".

ΕΣΤΙΑ: "Οι υδρογονάνθρακες στο νέο ΤΑΙΠΕΔ".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "η εκμετάλλευση των εγχώριων κοιτασμάτων υδρογονανθράκων (πετρέλαιο και φυσικό αέριο) είναι μια προσπάθεια που γίνεται με συνέπεια τα τελευταία χρόνια από τις ελληνικές κυβερνήσεις. Αν και μέχρι σήμερα δεν έχει αποδώσει καρπούς, δεν σημαίνει ότι αυτό δεν δύναται να συμβεί στο μέλλον. Και σε αυτό το μέλλον "επενδύουν" κυβέρνηση και πιστωτές".

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: "Ο διάβολος στις λεπτομέρειες".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "με την παροιμία "το γοργόν και χάριν έχει" κινείται το οικονομικό επιτελείο, ώστε να συναφθεί το ταχύτερον δυνατόν η συμφωνία για το νέο πρόγραμμα. Πολύωρες και επίπονες οι διαβουλεύσεις με τους δανειστές επί του κειμένου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής".

ΤΑ ΝΕΑ: "Αυτό το δάνειο ποιος θα το πάρει";

Η εφημερίδα σημειώνει ότι " τη συνεργασία της κυβέρνησης με τις τράπεζες, την Τράπεζα της Ελλάδος και το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας ώστε να χαραχθεί στρατηγική για την αντιμετώπιση των κόκκινων δανείων προβλέπει το σχέδιο του Μνημονίου. Το σχέδιο αυτό δεν προβλέπει τη δημιουργία ενδιάμεσου φορέα για τη διαχείριση των κόκκινων δανείων ενώ οι δανειστές προωθούν τη δυνατότητα πώλησής τους σε funds, τα οποία θα αναλαμβάνουν την είσπραξή τους ".

Kontranews: "Δένουν το Γιάννο με κακούργημα οι ανακριτές".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "όπλο στα χέρια των ανακριτών αποτελούν οι μαύροι λογαριασμοί του ζεύγους Παπαντωνίου οι οποίοι δεν μπορούν να δικαιολογηθούν. Μέσα απ΄την κίνηση των επίμαχων λογαριασμών οι δικαστές αναμένεται να παραπέμψουν τον Γιάννο Παπαντωνίου για ξέπλυμα μαύρου χρήματος γιατί γνωρίζουν πολύ καλά ότι η Βουλή θα τον αθωώσει λόγω παραγραφής για την εμπλοκή του στο γιγαντιαίο σκάνδαλο με την προμήθεια των Leopard για την οποία το ελληνικό δημόσιο πλήρωσε 1,7 δισεκατομμύρια ευρώ".

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Που θα κλείσει το φορο-πακέτο".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "με νέες φορολογικές επιβαρύνσεις για τα φυσικά πρόσωπα αναμένεται να κλείσει άμεσα η συμφωνία με τους θεσμούς, που θα ανοίξει τον δρόμο για τη νέα δανειακή σύμβαση και την εκταμίευση της πρώτης δόσης πριν από την 20η Αυγούστου ".