Οι εφημερίδες σήμερα Παρασκευή (07.08.15)

Οι εφημερίδες σήμερα Παρασκευή (07.08.15)
Πρωτοσέλιδος βασικός τίτλος:ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Πανηγύρι φοροδιαφυγής".

Η εφημερίδα γράφει ότι "προκλητικότατο "πάρτι" μεγάλης φοροδιαφυγής είχαν στήσει συνταξιούχοι, δημόσιοι υπάλληλοι, γιατροί, πολιτικοί μηχανικοί, πανεπιστημιακοί, εργολάβοι, έμποροι, αυτοκινητιστές , αλλά και...ένας μάνατζερ ποδοσφαίρου, οι οποίοι είχαν αποκρύψει φορολογητέα ύλη συνολικού ύψους 114.200.000 ευρώ με διάφορα κόλπα, όμως τελικά έπεσαν στα "δίχτυα" του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (ΣΔΟΕ)".

ΕΘΝΟΣ: "Η μεγάλη απόδραση των δημοσίων υπαλλήλων".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "νέο κύμα φυγής από το Δημόσιο καταγράφεται τις τελευταίες εβδομάδες, καθώς δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενοι που έχουν θεμελιώσει συνταξιοδοτικά δικαιώματα καταθέτουν υπό τον φόβο του νέου Ασφαλιστικού μαζικά αιτήσεις για να συνταξιοδοτηθούν. Εκτιμάται ότι περισσότεροι από 60.000 υπάλληλοι θεμελιώνουν φέτος δικαίωμα συνταξιοδότησης. Στο Δημόσιο, πάντως, από το 2009 μέχρι σήμερα ο αριθμός των υπαλλήλων έχει μειωθεί κατά 340.000".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Οι νέες κρατήσεις μετά την εισφορά αλληλεγγύης".

Η εφημερίδα γράφει ότι "αναδρομικά από τη 16η-7-2015 κι όχι από την 1η-1-2015 θα πρέπει να υπολογίζουν τα λογιστήρια των ιδιωτικών επιχειρήσεων, οι εκκαθαριστές μισθοδοσίας των δημοσίων υπηρεσιών και τα ασφαλιστικά ταμεία τη μηνιαία παρακράτηση της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης με βάση τους νέους αυξημένους κατά 42,8% έως 185,71% συντελεστές που ισχύουν, πλέον, με το νόμο 4334/2015 για τα φορολογητέα ποσά των μισθών και των συντάξεων τα οποία υπερβαίνουν σε ετήσια βάση τις 30.000 ευρώ".

ΕΣΤΙΑ: "Γιατί το νέο Σουέζ απειλεί τον Πειραιά".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "ο Έλληνας Πρωθυπουργός βρέθηκε χθες, Πέμπτη, στην Αίγυπτο για να παραστεί στις μεγαλόπρεπες εκδηλώσεις για τα εγκαίνια της νέας Διώρυγος του Σουέζ". Και παρακάτω προσθέτει ότι "η εξέλιξις όμως που διέφυγε την προσοχή του Πρωθυπουργού, αν κρίνουμε από τις κινήσεις του στο πλαίσιο της δικαιολογημένα εορταστικής ατμόσφαιρας, είναι η ανταγωνιστική διάστασις στα ελληνικά εμπορικά συμφέροντα. Και ειδικώτερα της ανταγωνιστικής θέσεως του λιμένος του Πόρτ Σάιντ έναντι του Πειραιώς".

Η ΑΥΓΗ: "Ολοταχώς προς συμφωνία".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "με πυρετώδεις διεργασίες συνεχίζεται η διαπραγμάτευση σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων με στόχο την ολοκλήρωσή τους μέσα στο σαββατοκύριακο, ύστερα και από τη σημερινή τηλεδιάσκεψη των επικεφαλής οικονομολόγων των υπουργείων Οικονομικών της ΕΕ, ώστε στη συνέχεια να ξεκινήσει η συγγραφή της συμφωνίας και η ολοκλήρωσή της πριν από τον Δεκαπενταύγουστο".

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: "Συμφωνία τον Δεκαπενταύγουστο".

Η εφημερίδα γράφει ότι "στις 14 Αυγούστου συγκαλείται το Eurogroup, ώστε οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης να βάλουν τις υπογραφές τους στη συμφωνία μεταξύ της Ελλάδας και των δανειστών. "Ραντεβού" τον Σεπτέμβρη για εργασιακά και προσχέδιο νέου προϋπολογισμού έδωσε το κουαρτέτο, που αναχωρεί μέχρι τις 12 Αυγούστου έχοντας κλείσει τα περισσότερα ανοιχτά μέτωπα".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Αγώνας δρόμου για τη συμφωνία".

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "με το 90% των προαπαιτουμένων να έχει συμφωνηθεί με τους θεσμούς, η διαπραγμάτευση εισέρχεται στην τελική φάση, με στόχο να ψηφιστεί το νέο μνημόνιο στις 13 Αυγούστου. Ωστόσο, το υπόλοιπο 10% που απομένει να συμφωνηθεί είναι το δύσκολο και επικίνδυνο".

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Ανελέητο κυνηγητό με..."εξατομικευμένα μνημόνια"!

Η εφημερίδα αναφέρει ότι "ανελέητη ένταση του κυνηγητού εναντίον των εργατικών-λαϊκών στρωμάτων που έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές στις τράπεζες και το Δημόσιο σηματοδοτεί η πρόταση που κατέθεσε η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στους εκπροσώπους των ιμπεριαλιστικών οργανισμών (ΕΕ-ΕΚΤ-ESM-ΔΝΤ) για τη διαχείριση των "κόκκινων " δανείων".

ΤΑ ΝΕΑ: "Η Διώρυγα του ΣΥΡΙΖΑ".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "στις αντίθετες εξόδους της διώρυγας έχουν βρεθεί η πλειοψηφία και η μειοψηφία του ΣΥΡΙΖΑ: τα στελέχη του κόμματος συμπεριφέρονται ως η διάσπαση να είναι ήδη γεγονός, πράγμα που επισπεύδει τις εσωκομματικές εξελίξεις. Χθες ωστόσο ο Αλέξης Τσίπρας είχε θερμή συνάντηση με τον πρόεδρο Ολάντ στο Σουέζ".

Kontranews: "Κινδυνεύουν οι καταθέσεις εφοπλιστών και επιχειρηματιών".

Σύμφωνα με την εφημερίδα" σε άμεσο κίνδυνο βρίσκονται οι καταθέσεις εφοπλιστών επιχειρηματιών και άλλων πλούσιων Ελλήνων κυρίως στις ευρωπαϊκές τράπεζες, τα funds και τις offshore εταιρείες, χωρίς να αποκλείεται ο κίνδυνος αυτός να επεκταθεί με την κατηγορία του ξεπλύματος μαύρου χρήματος σε όλες τις τράπεζες της υφηλίου".

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Μικρή ανάσα στο ΧΑ".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "η χρηματιστηριακή υπερβολή από τα τρία συνεχόμενα limit down στις τραπεζικές μετοχές έφερε αντίδραση ακόμα και ενδοσυνεδριακή κερδοσκοπία στις τραπεζικές μετοχές. Ο τραπεζικός κλαδικός δείκτης αυξήθηκε κατά 17,78% στις 280,78 μονάδες συμπαρασύροντας και τον Γενικό Δείκτη σε υψηλότερα επίπεδα κλείνοντας τελικά στις 666,68 μονάδες με άνοδο 3,65%".

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Πετρέλαιο-γέφυρα ανάπτυξης".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "το πετρέλαιο συνεχίζει να ρέει άφθονο στην παγκόσμια αγορά, σε μια περίοδο που η Κίνα και άλλες μεγάλες καταναλώτριες χώρες κατεβάζουν αισθητά ταχύτητα. Οι τιμές έχουν έτσι διολισθήσει κάτω από τα 50 δολάρια το βαρέλι, με τους ειδικούς να προβλέπουν μάλιστα ότι θα παραμείνουν σε αυτά τα επίπεδα για αρκετά χρόνια ακόμη".