Απίστευτο: Δικηγόροι "εγκλώβισαν" εκατοντάδες επιβάτες μέσα στο πλοίο για ώρες -Δείτε γιατί

Απίστευτο: Δικηγόροι "εγκλώβισαν" εκατοντάδες επιβάτες μέσα στο πλοίο για ώρες -Δείτε γιατί
Ένα απίστευτο σκηνικό εκτυλίχθηκε χθες με πρωταγωνιστές εκατοντάδες επιβάτες να παραμένουν εγκλωβισμένοι για περισσότερες από πέντε ώρες στο πλοίο που ταξίδευαν λόγω ... γραφειοκρατίας.

Όπως αναφέρει η Καθημερινή, πρόκειται για το ταχύπλοο Champion Jet 1 που επρόκειτο να πραγματοποιήσει το δρομολόγιο Σίφνο, Μήλο, Ιο, Σαντορίνη, με ώρα αναχώρησης στις 3.45 μ.μ.

Το «ακαδημαϊκό» τέταρτο καθυστέρησης δεν συνηθίζεται στα μέσα μαζικής μεταφοράς, όμως οι επιβάτες έδειξαν... ανοχή. Αλλά όλα άρχισαν να αλλάζουν όταν πλέον έγινε σαφές ότι κάτι ιδιαίτερο συνέβαινε και εκείνοι παρέμεναν «εγκλωβισμένοι» στο ταχύπλοο χωρίς κλιματισμό και χωρίς καμία απολύτως εξήγηση από την πλοιοκτήτρια εταιρεία Seajets. Η αναστάτωση και ο εκνευρισμός των επιβατών ήταν τόσο έντονος, με αποτέλεσμα μερίδα αυτών να ξεσπάσει σε φωνές και γιουχαρίσματα κατά της πλοιοκτήτριας εταιρείας, κατηγορώντας την, μεταξύ άλλων, ότι «ταξιδεύει με κυπριακή σημαία, ενώ δραστηριοποιείται κυρίως στην Ελλάδα».

Πίσω από όλα αυτά δεν κρυβόταν κάποια τεχνική βλάβη, όπως υπέθεσαν οι περισσότεροι, αλλά μια σύγκρουση που σημειώθηκε πριν από λίγες ημέρες και προκάλεσε -όχι τεχνική- αλλά νομική εμπλοκή.

Το περιστατικό...

Στις 4 μ.μ. της 30ής Ιουλίου συγκρούστηκε μέσα στο λιμάνι του Πειραιά το Champion Jet 1 με το Flying Dolphin Athina. Η σύγκρουση ήταν ελαφρά και κατεγράφησαν μόνο υλικές ζημιές. Το πρώτο, με 297 επιβάτες, συγκρούστηκε με το δεύτερο, το οποίο θα εκτελούσε το δρομολόγιο Αίγινα-Αγκίστρι με 60 επιβάτες.

Πληροφορίες της Καθημερινής αναφέρουν ότι η σύγκρουση σημειώθηκε με υπαιτιότητα του Champion Jet 1. Η πλοιοκτήτρια εταιρεία Sea Jets είχε διαβεβαιώσει την πλοιοκτήτρια του Flying Dolphin Athina ότι θα κατέβαλε εγγυητική επιταγή για την επιδιόρθωση της βλάβης, ως όφειλε.

Ωστόσο πληροφορίες αναφέρουν ότι η Sea Jets δεν προχώρησε στην αποπληρωμή της αποζημίωσης. Κι έτσι η δεύτερη ζήτησε τη λήψη ασφαλιστικών μέτρων κατά της Sea Jets, τα οποία οδήγησαν στην επιβολή απαγορευτικού απόπλου του Champion Jet 1.

Από το μεσημέρι έως και τις 8.30 μ.μ., οι νομικές υπηρεσίες των δύο εταιρειών βρίσκονταν σε συνεχείς διαβουλεύσεις, προκειμένου να βρεθεί λύση, διατηρώντας εγκλωβισμένους 325 επιβάτες, μεταξύ των οποίων πολλοί τουρίστες και παιδιά. Καθ’ όλη αυτήν τη διαδικασία, οι επιβάτες αποβιβάστηκαν και επιβιβάστηκαν σε άλλα πλοία, τα οποία επρόκειτο να αναλάβουν τη μεταφορά τους.

Ακόμα όμως και όταν οι δύο πλευρές βρήκαν συμβιβαστική λύση, με τη Sea Jets να εγγυάται την καταβολή της αποζημίωσης προς την Aegean Flying Dolphins, και το Λιμενικό Πειραιά ήρε τελικώς την εντολή απαγόρευσης απόπλου του Champion Jet 1, η περιπέτεια δεν έλαβε τέλος. Λόγω τεχνικών προδιαγραφών και πρωτοκόλλου του συγκεκριμένου πλοίου, δεν μπορούσε να ταξιδέψει βράδυ. Ετσι, οι επιβάτες μεταφέρθηκαν εκ νέου στο Sea Jet 2 και λίγο πριν από τις 9 το βράδυ ξεκίνησαν το ταξίδι τους.

ΠΗΓΗ: Καθημερινή