Στη Βουλή οι δικογραφίες σε βάρος του Βαρουφάκη

Στη Βουλή οι δικογραφίες σε βάρος του Βαρουφάκη
Στη Βουλή διαβιβάστηκαν οι δύο μηνυτήριες αναφορές που είχαν κατατεθεί στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, Ευτέρπη Κουτζαμάνη, σε βάρος του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιάννη Βαρουφάκη, σχετικά με τους χειρισμούς του στην υπόθεση της διαπραγμάτευσης με τους εταίρους.

Η κυρία Γκουτζαμάνη διαβίβασε τις δύομηνυτήριες αναφορές του προέδρου του κόμματος Τελεία και δήμαρχου Στυλίδας Αποστόλου Γκλέτσου και του δικηγόρου Αθηνών Παναγιώτη Γιαννόπουλουστη Βουλή σύμφωνα με το άρθρο 86 του Συντάγματος καθώς η εισαγγελία δεν μπορεί να πραγματοποιήσει καμία έρευνα για βουλευτές.

Η ποινική τύχη του κ. Βαρυφάκη περνάει πλέον στα χέρια των 300 συναδέλφων του στη Βουλή, ενώ οι συνεργάτες του, μη πολιτικά πρόσωπα, που συνέβαλαν στην ιδέα της ολοκλήρωσης του σχεδίου «plan B» του τέως υπουργού Οικονομικών, βρίσκονται τόσο προ των ποινικών όσο και προ των πειθαρικών τους ευθυνών.

Την ίδια ώρα, με επιστολή τους οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας κ.κ. Χαράλαμπος Αθανασίου, Σάββας Αναστασιάδης, Μάκης Βορίδης και Χρήστος Σταϊκούρας, ζητούν προς τον Πρόεδρο της Εξεταστικής Επιτροπής για τα Μνημόνια άμεση κλήση σε εξέταση του πρώην Υπουργού Οικονομικών κ. Γιάννη Βαρουφάκη.

Η μήνυση Γκλέτσου

O κ. Γκλέτσος με τη μήνυση του ζητά την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του Γιάνη Βαρουφάκη και την παραδειγματική του τιμωρία «γιατί με την εξαιρετικά δυσμενή του συμπεριφορά, κινούμενος από δόλο ή βαριά αμέλεια, εξέθεσε το ελληνικό κράτος και τους πολίτες του σε αρνητική συμπεριφορά τρίτων κρατών και σε λήψη οικονομικών μέτρων εναντίον της χώρας και με τις ενέργειές του διατάραξε τις φιλικές σχέσεις του ελληνικού κράτους με τους εταίρους μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση προκαλώντας τεράστια βλάβη στην οικονομική ζωή της Ελλάδας» (δείτε ΕΔΩ όλη τη μήνυση Γκλέτσου).

Η μήνυση Γιαννόπουλου

Ο κ. Γιαννόπουλος, καταλογίζει στον πρώην ΥΠΟΙΚ ότι λειτούργησε με δόλο και βρέθηκε ένα βήμα πριν από την εσχάτη προδοσία. Συγκεκριμένα, υποστηρίζει ότι η «τηλεπερσόνα Βαρουφάκης» ενεργώντας δολίως ζημίωσε με πράξεις και ενέργειες του τον ελληνικό λαό με το ποσό των 20.8 δισ. ευρώ. Μάλιστα όπως λέει, ο «μάγος της ασάφειας παραβίασε ευθέως και ανερυθριάστως την πολιτική και νομική εντολή του ελληνικού λαού, του Πρωθυπουργού και της Ελληνικής Βουλής, στο ρητό περιεχόμενο της οποία ορκίστηκε».Σε άλλο σημείο αναφέρει ο κ. Γιαννόπουλος ότι ο πρώην υπουργός Οικονομικών, «με σωρεία πράξεων και παραλείψεων υπονόμευσε την εντολή που του χορήγησε ο Πρωθυπουργός, η Κυβέρνηση και η Βουλή, οδηγώντας τη χώρα στην οικονομική ασφυξία, στο χρηματοπιστωτικό μετεωρισμό και σε ένα νέο κύκλο ύφεσης, ταπεινώνοντας του Ελληνες και τις Ελληνίδες, καταδικάζοντάς τους να αναμένουν τα εξήντα ευρώ των ATM, επειδή είχαν τον πατριωτισμό να εμπιστευθούν τις ελληνικές Τράπεζες και τις δημόσιες δηλώσεις του».