«Τελεσίγραφο» προς την Ελλάδα εάν δεν υπάρξει συμφωνία

«Τελεσίγραφο» προς την Ελλάδα εάν δεν υπάρξει συμφωνία
Η Ελλάδα βρίσκεται στις τελευταίες ώρες της διαπραγμάτευσης για το πρόγραμμα διάσωσης που σύντομα λήγει, με τους πιστωτές να δίνουν στον Αλέξη Τσίπρα περιθώριο μέχρι τις 11:00 (ώρα Βρυξελλών) να παρουσιάσει ένα σχέδιο οικονομικών μεταρρυθμίσεων πάνω στο οποίο θα μπορούν να δουλέψουν, προκειμένου να εκταμιευτούν τα 7,2 δισ. ευρώ από το πακέτο διάσωσης, αλλιώς θα κατατεθεί το σχέδιο των εταίρων.

Δηλαδή, αν η ελληνική κυβέρνηση δεν παραδώσει την πρόταση της έως της 12:00 (ώρα Ελλάδος), τότε θα κατατεθεί στο Eurogroup η αντιπρόταση των δανειστών.

Ο Πίτερ Σπίγκελ των Financial Times αναφέρει πως σε μία τέτοια περίπτωση οι εταίροι θα δώσουν στην Ελλάδα την πρόταση τους ως τελικό κείμενο συμφωνίας, το οποίο η κυβέρνηση θα πρέπει να αποδεχθεί ή να απορρίψει «take it or leave it».

Την ίδια ώρα και η ανταποκρίτρια της Καθημερινής Ελένη Βαρβιτσιώτη τουιτάρει από τις Βρυξέλλες: «Το τελεσίγραφο για κατάθεση συμφωνίας μέχρι της 12.00 η ώρα Ελλάδας λέει Ευρωπαιος αξιωματούχος ισχύει και είναι πολύ αυστηρό.»