Δημοσκόπηση Bild: Μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στο Σόιμπλε απ' ότι στη Μέρκελ δείχνουν οι Γερμανοί

Δημοσκόπηση Bild: Μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στο Σόιμπλε απ' ότι στη Μέρκελ δείχνουν οι Γερμανοί
Περισσότερη εμπιστοσύνη στο πρόσωπο του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε παρά στην Ανγκελα Μέρκελ φαίνεται ότι δείχνουν οι Γερμανοί πολίτες σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό της «Bild».

Σύμφωνα με τα ευρήματα της δημοσκόπησης, το 65% των πολιτών προτιμά των υπουργό Οικονομικών και όχι στην καγκελάριο, η οποία βρίσκεται μια ανάσα μακριά και στο 64%.

Μπορεί η διαφορά να είναι πάρα πολύ μικρή, αλλά ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ εκτοπίζει την ισχυρότερη γυναίκα του πλανήτη για ένατη συνεχή χρονιά, όπως ανέδειξε την Ανγκελα Μέρκελ το περιοδικό «Forbes».

Τρίτος στην ψήφο εμπιστοσύνης των Γερμανών είναι η υπουργός Εξωτερικών Φρανκ Βάλτερ Στάινμαγερ, με ποσοστό 63%.

Ακολουθούν ο αντικαγκελάριος της Γερμανίας και υπουργός Οικονομίας, Σοσιαλδημοκράτης Ζίγκμαρ Γκάμπριελ με ποσοστό 53% και ο επικεφαλής των Βαυαρών Χριστιανοκοινωνιστών - του κυβερνητικού εταίρου της Μέρκελ- Χορστ Ζεεχόφερ με ποσοστό 46%.

Η δημοσκόπηση του ινστιτούτου «INSA» για τη «Bild» παρουσίασε, επίσης, πως από τους ηγέτες των μικρότερων κομμάτων οι πολίτες εμπιστεύονται: τον επικεφαλής των Ελεύθερων Δημοκρατών, Κριστιάν Λίντνερ με ποσοστό 36%, την αρχηγό των Πρασίνων, Κατρίν Γκέρινγκ Έκαρντ με ποσοστό 30% και την επικεφαλής της Αριστεράς, Κάτια Κίπινγκ (22%).

Τον Μπέρντ Λούκε, ο οποίος εγκατέλειψε τους Χριστιανοδημοκράτες για το κόμμα «Εναλλακτική για την Γερμανία», προτιμά μόλις το 17%.