Εκτακτη Σύνοδος πρυτάνεων για τη δέσμευση των ταμειακών διαθεσίμων των πανεπιστημίων

Εκτακτη Σύνοδος πρυτάνεων για τη δέσμευση των ταμειακών διαθεσίμων των πανεπιστημίων
Σε έκτακτη συνεδρίαση προχωρούν σήμερα οι πανεπιστημιακοί με αφορμή την απόφαση της κυβέρνησης, να πάρει τα χρήματα των Πανεπιστημίων με πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου.

Οι πρυτάνεις δεν μπορούν να πιστέψουν πώς ο,τι ταμειακό υπόλοιπο έχει απομείνει θα «περάσει» στα χέρια της κυβέρνησης για να πληρώσει μισθούς και συντάξεις και αναρωτιούνται πώς θα προχωρήσουν τα Πανεπιστήμια στην πληρωμή των λειτουργικών τους εξόδων αν τους πάρουν τα χρήματα. (Δείτε ποια πανεπιστήμιαυποχρεώνονται να μεταφέρουν τα αποθεματικά τους στην Τράπεζα της Ελλάδας στη λίστα που ακολουθείΕΔΩ)

Σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα, η Σύνοδος των πρυτάνεων πραγματοποιείται σήμερα μέσω τηλεδιάσκεψης, προκειμένου να συζητηθεί το θέμα των αποθεματικών των Πανεπιστημίων καθώς οι πρυτάνεις δηλώνουν ότι αν τους πάρουν τα χρήματα τα Πανεπιστήμια δεν θα μπορέσουν να λειτουργήσουν, να πληρώσουν για την καθαριότητα, φύλαξη, σίτιση , βιβλία και γενικότερα όλες τις υποχρεώσεις που έχουν προς τρίτους.

Στη Σύνοδο αναμένεται να θέσουν υπόψιν της κυβέρνησης όλα τα οικονομικά δεδομένα των Πανεπιστημίων και κυρίως την υποχρηματοδότηση μέσα στην οποία καλούνται να κρατήσουν ανοιχτά τα Ιδρύματα, τα οποία δεν έχουν λάβει την κρατική επιχορήγηση για το 2015.

Εκτός από τα χρήματα που είναι ως αποθεματικά σε τράπεζες και κληροδοτήματα ερωτηματικό παραμένει αν θα “ βάλουν χέρι” και στα κοινοτικά κονδύλια του ΕΛΚΕ που αφορούν σε ευρωπαϊκά προγράμματα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ