Έρχονται στην Ελλάδα αξιωματούχοι του αμερικανικού υπουργείου Οικονομικών

Έρχονται στην Ελλάδα αξιωματούχοι του αμερικανικού υπουργείου Οικονομικών
Αξιωματούχοι του αμερικανικού υπουργείου οικονομικών αναμένεται να επισκεφτούν την Αθήνα και να συνομιλήσουν με στελέχη της ελληνικής κυβέρνησης.

Επικεφαλής της αποστολής του αμερικανικού υπουργείου Οικονομικών θα είναι ο υφυπουργός Οικονομικών και αρμόδιος για Ευρωπαϊκές και Ευρωασιατικές Υποθέσεις, Daleep Singh.

Η επίσκεψη αποφασίστηκε μετά από συνεννόηση με το Λευκό Οίκο, ενώ οι αμερικανοί αξιωματούχοι ενδέχεται να πραγματοποιήσουν επαφές και σε άλλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες.

Σε παλαιότερες αποστολές του στην Ευρώπη, ο Αμερικανός υφυπουργός Οικονομικών είχε θέσει «στο τραπέζι» ζητήματα που αφορούσαν την ενίσχυση της παγκόσμιας ανάπτυξης, την προώθηση της χρηματοπιστωτικής σταθερότητας και την προώθηση του κοινού μας στόχου για τη Συμφωνία Διατλαντικής Εμπορικής και Επενδυτικής Συνεργασίας (ΤΤΙΡ).

Όπως καταγράφεται στην ιστοσελίδα του αμερικανικού υπουργείου Οικονομικών για προηγούμενες αποστολές του στην Ευρώπη, «η οικονομική επιτυχία στην ευρωζώνη αποτελεί ζωτικής σημασίας για τις Ηνωμένες Πολιτείες και την παγκόσμια οικονομία γενικότερα».