Ευ.Βενιζέλος: "Επιστρέφουμε στα επίπεδα ζωής του 2004"

Ευ.Βενιζέλος: "Επιστρέφουμε στα επίπεδα ζωής του 2004"
Οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα για την 6η δόση ολοκληρώθηκαν, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, Ευ. Βενιζέλος,συμπληρώνοντας ότι η Ελλάδα αναμένει ένα βελτιωμένο "πακέτο" διάσωσης, σε σχέση με αυτό που σχεδιάστηκε στις 21 Ιουλίου. "Περιμένουμε ένα PSI Plus", είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Βενιζέλος έκανε λόγο για εξαιρετικά δυσάρεστο και προβληματικό, μια χώρα να αναγκάζεται να προσφύγει σε διεθνή οργανισμό για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα χρέους της, ώστε να αποφύγει τη πτώχευση και να διαφυλάξει το επίπεδο ζωής των πολιτών της. Επεσήμανε δε ότι μέχρι το τέλος του 2012, η ύφεση θα είναι μείον 15% και γυρίζουμε στα επίπεδα ζωής του 2004.

"Είμαστε αναγκασμένοι να κάνουμε την αναγκαία διόρθωση για να μπει στη χώρα μια στέρεα βάση. Αν δεν σπάσουμε τώρα τη φούσκα, τη ψευδαίσθηση που δημιουργήθηκε εδώ και πολλά χρόνια, δεν θα μπορέσουμε να προχωρήσουμε στο μέλλον, γιατί η κατάσταση είναι επικίνδυνη και αβέβαιη", σημείωσε. Σημειώνεται ότι νωρίτερα, οι επικεφαλής της τρόικας είχαν νέα συνάντηση με τον κ. Βενιζέλο, με αντικείμενο τις πρόσθετες παρεμβάσεις στους προϋπολογισμούς 2013 - 2014.

Νέο «μαχαίρι» στις ΔΕΚΟ

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι παρεμβάσεις αφορούν σε εξειδίκευση μέτρων απόδοσης τουλάχιστον 6 δισ. ευρώ, ώστε το έλλειμμα να υποχωρήσει κάτω από το 3% του ΑΕΠ. Από την τρόικα αναμένεται έκδοση ανακοίνωσης για το πέρας των διαπραγματεύσεων, έως την Τρίτη. Αξίζει να σημειωθεί πως οι πληροφορίες αναφέρουν πως η τρόικα ζητά επισταμένως την εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου και στους εργαζομένους των ΔΕΚΟ.

Ως εκ τούτου το υπουργείο Οικονομικών εξετάζει να συμπεριληφθεί τροπολογία στο πολυνομοσχέδιο,η οποία θα περιλαμβάνει νέο «μαχαίρι» στους μισθούς των εργαζομένων της παραπάνω κατηγορίας