Στα δικαστήρια ο "πόλεμος των ταξί" -Απαγορευτικό για την Uber σε τέσσερις χώρες

Στα δικαστήρια ο "πόλεμος των ταξί" -Απαγορευτικό για την Uber σε τέσσερις χώρες
Την αισιοδοξία τους ότι η δικαιοσύνη θα κρίνει παράνομη την λειτουργία της εφαρμογής Uber στην χώρα, εκφράζουν στο fpress μέλη του Συνδικάτου Αυτοκινητιστών Ταξί Αττικής (ΣΑΤΑ).


Μάλιστα οι επαγγελματίες οδηγοί, εκτιμούν ότι και στην Ελλάδα θα συμβεί ότι έχει γίνει με την uber σε Ισπανία, Ινδία, Ταϊλάνδη και Γαλλία, όπου προ ημερών απαγορεύτηκε η εφαρμογή.
O ΣΑΤΑ έχει απειλήσει με διαγραφή από τα μητρώα του κάθε ταξιτζή – συνεργάτη της σε περίπτωση συνεργασίας του με την uber, κάτι οι περισσότερες ταξιτζήδες δεν θέλουν να γίνει.
«Κανείς από τους επαγγελματίες οδηγούς δεν θα ρισκάρει να διαγραφεί από τον ΣΑΤΑ. Για αυτό και οι περισσότεροι όχι μόνο δεν πρόκειται να πάνε στην uber αλλά ούτε και θέλουν να ακούνε για αυτή», αναφέρει στο fpress επαγγελματίας οδηγός που δραστηριοποιείται στα ανατολικά προάστια της Αττικής.
Nα σημειωθεί ότι προ ημερών η εφαρμογή uber στην Γαλλία κρίθηκε παράνομη ενώ η κυβέρνηση της χώρας προχωρά στην υιοθέτηση αυστηρότερων κανόνων (προβλέπονται ποινές φυλάκισης).
Η εν λόγω απόφαση αποτελεί νέο πλήγμα για την υπηρεσία, που επιτρέπει την χρήση οδηγών, χωρίς επαγγελματική άδεια ταξί, σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλουν τα παραδοσιακά ταξί.
Η υπηρεσία Uber, η Uberpop, όπως ονομάζεται, κρίθηκε «παράνομη» στην Γαλλία και η χώρα θα αυστηροποιήσει τις ποινές για τέτοιου είδους υπηρεσίες, με νέο νόμο, ο οποίος θα τεθεί σε ισχύ από την 1η Ιανουαρίου του 2015, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών.
Η υπηρεσία που φέρνει τους οδηγούς, χωρίς επαγγελματική άδεια, σε επαφή με τους πελάτες, θα τιμωρείται με δύο χρόνια φυλάκιση και πρόστιμο 300.000 ευρώ, δήλωσε. Όμως και στην Ισπανία, δικαστής αποφάσισε την προσωρινή αναστολή λειτουργίας της αμερικάνικης εταιρείας ταξί στη χώρα, διότι έκρινε ότι δημιουργείται αθέμιτος ανταγωνισμός με τους παραδοσιακούς επαγγελματίες οδηγούς ταξί.Επίσης, οι αρχές του Νέου Δελχί στην Ινδία μπλόκαραν το λανσάρισμα του Uber στη χώρα, έπειτα από καταγγελία για βιασμό γυναίκας, μέσα σε ταξί, της εν λόγω υπηρεσίας.Σε παρόμοια κίνηση προέβησαν και οι επαγγελματίες ταξί στην Ταϊλάνδη.