Απάτη και κλοπή 8 τόνων τυροκομικών προϊόντων

Απάτη και κλοπή 8 τόνων τυροκομικών προϊόντων
Υπόθεση απάτης και κλοπής πάνω από οχτώ τόνων τυροκομικών προϊόντων, που θα κατέληγαν στη Ρουμανία, εξιχνιάστηκε ύστερα από έρευνα των αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Εχεδώρου.

Στα τέλη Ιουλίου, το εμπόρευμα, συνολικού βάρους 8 τόνων και 208 κιλών, αξίας περίπου 64.000 ευρώ, φορτώθηκε από τυροκομική μονάδα στη Νάξο, με προορισμό ξένη εταιρεία με έδρα τη Ρουμανία.

Η μεταφορά επρόκειτο να γίνει με φορτηγό της εταιρείας και αλλοδαπό οδηγό. Την επομένη μέρα, όμως, ο οδηγός δέχτηκε τηλεφώνημα από άγνωστο άνδρα, ο οποίος αφού προσποιήθηκε τον εκπρόσωπο της ξένης εταιρείας, τού ζήτησε να αλλάξει το δρομολόγιο και να μεταβεί με το φορτίο στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης-Κατερίνης, εκεί όπου αντιπρόσωποι της εταιρείας θα το παραλάμβαναν και θα το μετέφεραν στον προορισμό.

Όταν ο οδηγός μετέβη με το φορτηγό στο σημείο, συνάντησε άλλον οδηγό φορτηγού, που τον οδήγησε σε εταιρεία ιδιοκτησίας 64χρονου. Εκεί τον ανέμεναν τρεις άγνωστοι, προσποιούμενοι τους εκπροσώπους της παραλήπτριας εταιρείας, που τού ζήτησαν να ξεφορτώσει το εμπόρευμα, όπως και έγινε.

Ωστόσο, το εν λόγω εμπόρευμα δεν παραλήφθηκε ποτέ από την ξένη εταιρεία. Όπως προέκυψε, 44χρονος υπάλληλος της εταιρίας που εκφορτώθηκε το εμπόρευμα ήταν το άτομο που συνάντησε τον οδηγό στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης-Κατερίνης και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία.

Από την αστυνομία συνεχίζονται οι έρευνες για τυχόν εμπλοκή και άλλων ατόμων στην υπόθεση.