Πωλείται η Γέφυρα Σέλγουντ στο Πόρτλαντ

Πωλείται η Γέφυρα Σέλγουντ στο Πόρτλαντ
Η γέφυρα του Σέλγουντ στο Πόρτλαντ βγαίνει στο σφυρί, για όποιον έχει κάπου να τη βάλει: Ο δήμος βάζει πωλητήριο στη γέφυρα από το δρόμο και πάνω, αλλά όχι και τα στηρίγματα επειδή σκοπεύει να την αντικαταστήσει.



Στην ευκαιρία περιλαμβάνεται ο ασφαλτωμένος δρόμος, o δρόμος για τους πεζούς και τα σιδερένια στηρίγματα από το επίπεδο του δρόμου και πάνω. Το μήκος της είναι περίπου 355 μέτρα και η γέφυρα μετρά λαμπρή ιστορία 88 ετών.

Τιμή δεν έχει καθοριστεί, και ο δήμος ευελπιστεί ότι οι προσφορές που θα πάρει θα ξεπερνούν το μικρό κέρδος που θα είχε η ανακύκλωση όσων υλικών μπορούν να ξαναχρησιμοποιηθούν από τη γέφυρα. Ο δήμος δεσμεύεται από νόμο για τη διατήρηση ιστορικών κτισμάτων να την θέσει προς πώληση πριν την κατεδαφίσει.

Ο υποψήφιος αγοραστής πάντως, εάν βρεθεί, θα πρέπει επίσης να αποδείξει ότι έχει τους πόρους και τα μέσα να απομακρύνει ο ίδιος την γέφυρα από το σημείο που βρίσκεται. Πριν από μερικά χρόνια, τα έξοδα μετακίνησης της γέφυρας για σχεδόν 20 μέτρα είχαν ανέλθει σε ένα εκατ. δολάρια.

Στην περίπτωση που δεν υπάρξει ικανοποιητική προσφορά μέχρι τις 12 Σεπτεμβρίου, αναφέρει το Reuters, ο δήμος θα την κατεδαφίσει και θα ανακυκλώσει ό,τι μπορεί έστω και με μικρό κέρδος.