Έφεραν στο γραφείο τους...την παραλία(!)

Έφεραν στο γραφείο τους...την παραλία(!)
Με έναν πρωτότυπο τρόπο κατάφερε μια ιαπωνική εταιρεία να μετατρέψει το μουντό εργασιακό περιβάλλον της σε χαλαρωτικό δημιουργώντας την αίσθηση στους εργαζόμενούς της ότι βρίσκονται σε διακοπές.

Ο λόγος γίνεται για την εταιρείαBizreach στο Τόκιο, όπου οι υπεύθυνοι αποφάσισαν ότι αφού δεν μπορούν να μεταφέρουν τα γραφεία τους στην παραλία, ας μεταφέρουν την...παραλία στα γραφεία τους.

Ο ΔιευθύνωνΣύμβουλος, Σοϊτσίρο Μινάμι, δηλώνει χαρακτηριστικά στοReuters ότι:

"Ήθελα οι υπάλληλοί μας να χρησιμοποιούν αυτόν τον χώρο όχι μόνο για να δέχονται τους επισκέπτες, αλλά επίσης για να πραγματοποιούν τις καθημερινές τους συναντήσεις, ώστε να σκέφτονται πιο ελεύθερα και να γίνουν πιο δημιουργικοί".

Πώς τα κατάφεραν όμως;

Η ιαπωνική εταιρεία κατάφερε να μετατρέψει τον χώρο υποδοχής σε παραλία μεταφέροντας αρχικά στην αίθουσα δύο τόνους άμμου.

Στην σύνεχεια μέσω ειδικών μηχανημάτων φρόντισε ώστε να προβάλλονται τρισδιάστατες εικόνες νερού που κυματίζει ενώ από τα ηχεία φρόντισε να ακούγονται αντίστοιχοι ήχοι θυμίζοντας με αυτό τον τρόπο εικόνες από θάλασσα.

Οι εργαζόμενοι δηλώνουν ότι λατρεύουν αυτόν τον χώρο και υποστηρίζουν ότι νιώθουν τόσο ανανεωμένοι σαν να έχουν πάει διακοπές.

Δείτε περισσότερες λεπτομέρειες στο βίντεο που ακολουθεί: