Ευ. Βενιζέλος: Αναβάλλεται για ένα μήνα η καταβολή της πρώτης δόσης του ΕΝΦΙΑ

Ευ. Βενιζέλος: Αναβάλλεται για ένα μήνα η καταβολή της πρώτης δόσης του ΕΝΦΙΑ
Αναβάλλεται κατά ένα μήνα η καταβολή της πρώτης δόσης του ΕΝΦΙΑ, όπως ανακοίνωσε ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος, εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου.


Η αναβολή αποφασίστηκε προκειμένου να διορθωθούν λάθη και να γίνουν οι αναγκαίες προσαρμογές χωρίς επιβάρυνση και ταλαιπωρία των πολιτών.
Ο E. Βενιζέλος ανακοίνωσε επίσης ότι στις 25 Αυγούστου θα συνέλθει σε πρώτη συνεδρίαση το Κυβερνητικό Συμβούλιο Απασχόλησης που έχει συσταθεί με πρότασή του και στο οποίο μετέχουν όλα τα συναρμόδια Υπουργεία και οι παραγωγικοί φορείς με στόχο την προώθηση ολοκληρωμένων πολιτικών που μειώνουν την ανεργία, δημιουργούν νέες και διασφαλίζουν υφιστάμενες θέσεις εργασίας καθώς προφανώς δεν αρκούν τα μέτρα προσωρινής απασχόλησης και στήριξης των ανέργων.
Με την ευκαιρία ο κ. Βενιζέλος εξέφρασε την ικανοποίηση του γιατί χθες η κυβέρνηση επισημοποίησε τη συνέχιση των μέτρων στήριξης των ανέργων που είχαν ξεκινήσει εδώ και ενάμιση περίπου χρόνο με κορμό τον ΟΑΕΔ και αφετηρία τις προτάσεις που είχε εισηγηθεί η ΚΟ του ΠΑΣΟΚ.


Να σημειωθεί ότι νωρίτεραη κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη είχε αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο να μετακινηθεί για τον Σεπτέμβριο η καταβολή της πρώτης δόσης του ΕΝΦΙΑ (η οποία λήγει στις 29 Αυγούστου), προκειμένου να σημειωθούν οι διορθώσεις, μετά από εντολή του πρωθυπουργού.
Όπως ανέφερε η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη στην τηλεόραση του ΑΝΤ1, μέσα στην ημέρα θα υπάρξει διευκρίνιση από το υπουργείο Οικονομικών για το θέμα. Μάλιστα, η Σ. Βούλτεψη, στο ερώτημα αν θα πρέπει οι πολίτες να πληρώσουν ή να περιμένουν, απάντησε «ο κόσμος δεν είναι χαζός, καταλαβαίνει».