Γραφείο συνοικεσίων για Σύρους εξτρεμιστές

Γραφείο συνοικεσίων για Σύρους εξτρεμιστές
Οι εξτρεμιστές του Ισλαμικού Κράτους άνοιξαν ένα γραφείο στη βόρεια Συρία, όπου οι ανύπαντρες γυναίκες και οι χήρες μπορούν να

εγγραφούν για να βρουν συζύγους μεταξύ των μαχητών της ακραίας ριζοσπαστικής οργάνωσης.

Η υπηρεσία αυτή, στην πόλη αλ Μπαμπ, βορειοανατολικά του Χαλεπιού, καταγράφει τα ονόματα και τις διευθύνσεις των γυναικών ώστε οι υποψήφιοι γαμπροί να ζητήσουν το χέρι τους από τις οικογένειές τους, υποστηρίζει το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Η οργάνωση αυτή, που επικαλείται πηγές από το αλ Μπαμπ και το Χαλέπι, βασίζει τις πληροφορίες της σε ένα ευρύ δίκτυο ακτιβιστών σε όλη τη Συρία. Η πληροφορία αυτή πάντως δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί από άλλη, ανεξάρτητη πηγή.

Στο πρόσφατο παρελθόν είχαν αναφερθεί και άλλες περιπτώσεις μαχητών που αναζητούν συζύγους ή αναγκάζουν γυναίκες να τους παντρευτούν στις περιοχές όπου δρα το Ισλαμικό Κράτος. Ο διευθυντής του Παρατηρητηρίου Ράμι Αμπντούλ Ραχμάν είπε ότι είναι η πρώτη φορά που ακούει ο ίδιος ότι ιδρύθηκε και επισήμως ένα "γραφείο συνοικεσίων" για αντάρτες.

Το Ισλαμικό Κράτος (το πρώην ΙΚΙΛ) έχει θέσει πολύ αυστηρούς περιορισμούς για τις γυναίκες στις περιοχές που ελέγχει. Την περασμένη εβδομάδα εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία απαίτησε από τις γυναίκες της Μοσούλης, στο Ιράκ, να φορούν μπούρκα, απειλώντας τις με πολύ σκληρή τιμωρία εάν δεν υπακούσουν. Οι σουνίτες αντάρτες έχουν ανακηρύξει ένα "Ισλαμικό Χαλιφάτο" στις περιοχές της Συρίας και του Ιράκ που ελέγχουν και απειλούν να προελάσουν προς τη Βαγδάτη.