Δεν έκοψαν αποδείξεις... στον υπουργό Οικονομικών

Δεν έκοψαν αποδείξεις... στον υπουργό Οικονομικών
Ο νέος υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης, επισκέφτηκε πριν από 15 ημέρες τη λαϊκή αγορά στο Μαρούσι και διαπίστωσε,

ψωνίζοντας τα φρούτα του και τα κηπευτικά του, πως οι πωλητές δεν έκοβαν αποδείξεις.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας «Έθνος», εκείνη τη μέρα δεν πήρε απόδειξη για τα είδη που αγόρασε.

Δεν το πίστευε και μάλιστα περπάτησε τη λαϊκή από την αρχή της μέχρι το τέλος της επιδιώκοντας να δει αν το γεγονός ήταν τυχαίο. Και, όμως, ήταν πολλοί οι «πάγκοι» που δεν έκοβαν αποδείξεις πληρωμής, όχι μόνο σε εκείνον αλλά και σε άλλους καταναλωτές.

Ο κ. Χαρδούβελης δεν ήγειρε θέμα κατά τη διάρκεια των αγορών του. Δεν ζήτησε εξηγήσεις, προφανώς για να μην προκαλέσει αναστάτωση και στον υπόλοιπο κόσμο, στους άλλους καταναλωτές που ψώνιζαν εκείνη την ώρα.

Ο ίδιος, ωστόσο, παρατήρησε το γεγονός σε συνεργάτες του στο υπουργείο Οικονομικών.

Κατά περίεργο τρόπο, όπως σημειώνεται στο δημοσίευμα, η επίσκεψη του υπουργού στη λαϊκή αγορά και οι παραβάσεις των πωλητών έγιναν γνωστές με ένα SMS: «Ο υπ. Οικονομ. Χαρδούβελης πήγε σε λαϊκή και έκανε παράπονα ότι πολλοί δεν του έκοβαν απόδειξη. Ολοι πρέπει να είμαστε πλέον πιο προσεκτικοί με τις αποδείξεις», έγραφε το μήνυμα που έφυγε από κινητό τηλέφωνο - προφανώς πωλητή στις λαϊκές αγορές και, κατά τις πληροφορίες του «Εθνους», αρχισυνδικαλιστή

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα της εφημερίδας, το μήνυμα .... κατέληξε στο τηλέφωνο του υφυπουργού Ανάπτυξης Γεράσιμου Γιακουμάτου.Αμέσως, έδωσε εντολή για εντατικότερους ελέγχους στις λαϊκές αγορές και το αποτέλεσμα ήταν να... βρέξει πρόστιμα από τη Διεύθυνση Ελέγχων σε περισσότερους από 10 πάγκους.