Εκτός ΕΕ όλοι οι μνηστήρες για τις Κυπριακές Αερογραμμές

  Εκτός ΕΕ όλοι οι μνηστήρες για τις Κυπριακές Αερογραμμές
Αεροπορικές εταιρείες εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι σχεδόν το σύνολο όλων των δυνητικά ενδιαφερομένων να καταστούν στρατηγικοί επενδυτές στις Κυπριακές Αερογραμμές και να αποκτήσουν το πλειοψηφικό πακέτο μετοχών της εταιρείας.

Κι αυτό διότι το κυριότερο περιουσιακό στοιχείο των Κ.Α. είναι το δικαίωμα πραγματοποίησης δρομολογίων σε όλα τα κράτη-μέλη της Ε.Ε.
Οπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του Φιλελεύθερου, σε αυτούς που αναμένεται να επισημοποιήσουν το ενδιαφέρον τους μέχρι την προσεχή Τετάρτη 23 Ιουλίου συγκαταλέγονται και εταιρείες με τις οποίες είχαν γίνει προκαταρκτικές επαφές διερευνητικού χαρακτήρα στο πρόσφατο παρελθόν. Ανάμεσα σε άλλες αναμένεται να επισημοποιήσουν το ενδιαφέρον τους εταιρείες από τη Ρωσία, τον Λίβανο, το Ισραήλ, τον Αραβικό Κόλπο μέχρι και την Κίνα. Αξιοσημείωτο είναι πως στους ενδιαφερόμενους συγκαταλέγονται και κρατικοί αερομεταφορείς.
Στο μεταξύ, ο υπουργός Συγκοινωνιών, Μάριος Δημητριάδης, μιλώντας χθες στο ραδιόφωνο του ΡΙΚ, επανέλαβε τη θέση ότι οι Κυπριακές Αερογραμμές μεσοπρόθεσμα δεν θα είναι βιώσιμες, αν δεν εξευρεθεί στρατηγικός επενδυτής. Ο υπουργός είπε ακόμη ότι η προσπάθεια εξεύρεσης στρατηγικού επενδυτή, δεν είναι άσχετη με την αναμενόμενη απόφαση της Ε.Ε. και τα €80 εκατομμύρια που έχουν δοθεί στην εταιρεία ως βοήθεια από την Κυβέρνηση.