Σε βάθος 6μηνου οι 2.800 προσλήψεις στην υγεία

Σε βάθος 6μηνου οι 2.800 προσλήψεις στην υγεία
Διευκρινίσεις για τις προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών, το κόστος της φαρμακευτικής κάλυψης των ανασφάλιστων και τις πιθανές αλλαγές στο ωράριο των γιατρών έδωσε σήμερα στους δημοσιογράφους ο υπουργός Υγείας Μάκης Βορίδης.

Όσον αφορά τις προσλήψεις, είπε ότι από τις 2.950 που αφορούν νοσηλευτικό προσωπικό, οι 2.800 θα γίνουν σε χρονικό βάθος εξαμήνου, καθώς θα πρέπει να περάσουν από το ΑΣΕΠ. Πάντως διευκρίνισε, ότι κάποιοι νοσηλευτές θα προσληφθούν άμεσα, όπως και περίπου 370 γιατροί.
Ο κ. Βορίδης επιβεβαίωσε ακόμη, ότι έχει ανοίξει ο διάλογος με τους γιατρούς για το ωράριο εργασίας τους, καθώς θα πρέπει να ακολουθηθεί, ό,τι συμβαίνει στην υπόλοιπη Ευρώπη. Η προτεινόμενη λύση καταργεί τις εφημερίες και καθορίζει τρεις εναλλασσόμενες βάρδιες εργασίας μέσα σε ένα 48ωρο, όπως συμβαίνει με τους νοσηλευτές. Όσον αφορά το θέμα των ανασφάλιστων, ο υπουργός Υγείας διευκρίνισε, ότι το κόστος της ιατροφαρμακευτικής τους περίθαλψης για το β΄ εξάμηνο του 2014 έχει προϋπολογιστεί στα 100 εκατομμύρια ευρώ και εντάσσεται στην ήδη προϋπολογισμένη για την Υγεία δαπάνη των 2,09 δισ. ευρώ για το τρέχον έτος. Επίσης, τόνισε ότι τα 340 εκατομμύρια ευρώ κόστους που αναφέρονται στην Κοινή Υπουργική Απόφαση, αφορούν ετήσια πρόβλεψη από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.