Γιατί χτίζουν studio υψίστης ασφαλείας στο Μέγαρο Μαξίμου

Γιατί χτίζουν studio υψίστης ασφαλείας στο Μέγαρο Μαξίμου
Σε εξέλιξη και υπό πλήρη μυστικότητα βρίσκονται οι εργασίες σε ειδικό χώρο του Μεγάρου Μαξίμου τον οποίο ο πρωθυπουργός θα χρησιμοποιεί...

για τις απόρρητες δια ζώσης συνομιλίες του και τις τηλεφωνικές του επικοινωνίες μετά τα κρούσματα διαρροών που παρατηρήθηκαν σποραδικά από το περασμένο Φθινόπωρο και εντάθηκαν από την περίοδο του Πάσχα. Ενώ ο αρχικός σχεδιασμός ήταν η αγορά της «τέντας», ενός ενισχυμένου ειδικού υφάσματος που θα τοποθετούνταν στο μεγάλο παράθυρο του γραφείου του κ. Σαμαρά, τελικώς επελέγη η λύση της διαμόρφωσης ενός εκ των χώρων του ισογείου-υπογείου με είσοδο από τη μικρή μαύρη σιδερένια πόρτα παραπλεύρως της Ηρώδου του Αττικού. Κατά τις ίδιες πηγές ο χώρος αυτός ήδη χρησιμοποιείται για συσκέψεις συνεργατών του οικονομικού επιτελείου του πρωθυπουργού που εισέρχονται στο Μαξίμου από την πίσω πόρτα της οδού Βασιλέως Γεωργίου Β΄ και είναι γνωστός στους υπουργούς Άμυνας, Οικονομικών και Δημόσιας Τάξης. Τον εξοπλισμό του επιμελήθηκε προσωπικά ο διοικητής της ΕΥΠ Θόδωρος Δραβίλας σε συνεργασία με εταιρεία του εξωτερικού η οποία καθημερινώς, πέραν των ελέγχων από την Αστυνομία, θα εποπτεύει τα συστήματα τηλεπικοινωνιών.

Το δωμάτιο έκτασης περίπου 30 τετραγωνικών μέτρων θωρακίζεται από πρόσθετη ηχομόνωση, περιέχει ειδική τηλεφωνική εγκατάσταση δορυφορικού σήματος και γραμμή διαδικτύου συνδεδεμένου με διαφορετικές αντένες των Ενόπλων Δυνάμεων, που λειτουργούν ανεξάρτητα από τις συνδεόμενες με το στρατηγείο του ΝΑΤΟ. Η ιδιαιτερότητα των επικοινωνιών αυτών έγκειται στο ότι οι τηλεφωνικές και ιντερνετικές συνδιαλέξεις αλλάζουν κάθε 1,5-3 λεπτά κεραίες εκπομπής εγκατεστημένες διάσπαρτα ανά την Ελλάδα, τη Νότια Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή. Φυσικά απαιτείται η ύπαρξη master control, ηλεκτρονικής κονσόλας χειρισμού από ειδικό χρήστη τέτοιων μηχανημάτων με αρμοδιότητα τη διαρκή εκτροπή του σήματος. Επίσης ο διαβαθμισμένος χειριστής αλλάζει καθημερινώς και όχι μια φορά τον μήνα ή δύο φορές τον χρόνο, όπως συνέβαινε στο παρελθόν, τους κλειδάριθμους των συσκευών επικοινωνίας.

Το δωμάτιο-στούντιο φρουρείται επί 24ωρου βάσεως από πρόσωπα της απόλυτης εμπιστοσύνης που δεν διαθέτουν πρόσβαση στο εσωτερικό του για λόγους προσωπικής τους προστασίας καθώς ένας εξ αυτών αποκαλύφθηκε εσχάτως ότι παρακολουθείται.

Πηγή: Από την εφημερίδα Παραπολιτικά που κυκλοφορεί σε όλα τα περίπτερα της χώρας με αποκαλύψεις και σούπερ προσφορές.