Το πασίγνωστο μοντέλο και η σύζυγος υπουργού που διεκδικούν έως 700.000 ευρώ

Το πασίγνωστο μοντέλο και η σύζυγος υπουργού που διεκδικούν έως 700.000 ευρώ
Το Ελληνικό βραβείο Επιχειρηματικότητας ανακοίνωσε τους δέκα υποψήφιους επιχειρηματίες που διεκδικούν χρηματοδότηση ύψους έως και 700.000 ευρώ, καθώς επίσης και υπηρεσίες υποστήριξης και συμβουλευτικής καθοδήγησης (mentoring), προκειμένου να υλοποιήσουν με επιτυχία την επιχειρηματική τους ιδέα.


Μεταξύ των δέκα φιναλίστ ξεχωρίζουν δυο ονόματα. Αυτό της κυρίας Βίκης Καγιά και εκείνο της κυρίας Μαρέβα Γκραμπόφσκι.
Η πρώτη είναι το γνωστό πρώην μοντέλο με διεθνή καριέρα, που άφησε τις πασαρέλες για να ασχοληθεί με το επιχειρείν. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Ελληνικού Βραβείου Επιχειρηματικότητας η κυρία Βίκη Καγιά είναι υποψήφια με την πρόταση που φέρει τα αρχικά VK. Η πρόταση VK της Βίκυς Καγιά, μούσας του brand Zeus+Dione! Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, θέλει να αξιοποιήσει και να κεφαλαιοποιήσει την 20ετή εμπειρία της δίπλα σε διεθνείς, κορυφαίους σχεδιαστές, δημιουργώντας το δικό της fashionbrand VK. Στόχος είναι να φέρει στο διεθνές προσκήνιο την ελληνική μόδα, δημιουργώντας ένα high-end fashion brand το οποίο θα στελεχώνεται από νεαρά και ανερχόμενα ταλέντα Ελλήνων σχεδιαστών μόδας.
Το Ελληνικό Βραβείο Επιχειρηματικότητας είναι ένας θεσμός που χρηματοδοτείται και διαχειρίζεται από το Libra Group της οικογένειας Λογοθέτη, για λογαριασμό της Ελληνικής Πρωτοβουλίας The Hellenic Initiative, ενός μη κερδοσκοπικού οργανισμού. Σκοπός είναι η ενθάρρυνση της επιχειρηματικότητας και των επενδύσεων στην Ελλάδα.
Κατά την εφετινή διοργάνωση του θεσμού περισσότερα από 1.000 άτομα δήλωσαν συμμετοχή στην ιστοσελίδα του Ελληνικού Βραβείου Επιχειρηματικότητας (www.hellenicaward.com), ενώ υποβλήθηκαν συνολικά 488 επιχειρηματικά σχέδια.

ΕΝΝΘΕΤΟ 1

ΒΙΚΥ ΚΑΓΙΑ

Μια λαμπρή καριέρα
που ξεκίνησε στα 14...
ΜΟΤΟ
Πλούσια διαδρομή σε πασαρέλες, τηλεόραση, θέατρο, σινεμά. αλλά και φιλανθρωπικές πρωτοβουλίες

Σε ηλικία 14 χρόνων η Βίκυ άρχισε να φωτογραφίζεται για διάφορες καμπάνιες, περιοδικά και τηλεοπτικές διαφημίσεις. Στα 19 της αποφάσισε να ασχοληθεί επαγγελματικά με το μόντελινγκ ξεκινώντας από το Παρίσι. Δούλεψε και στη Γερμανία, στο Μιλάνο, στο Λονδίνο και στη Νέα Υόρκη. Το 2006 βραβεύτηκε ως «Το καλύτερο μοντέλο της Χρονιάς 2005». Το 2006 έκανε ένα πέρασμα από την ταινία «Λούφα και παραλλαγή: Σειρήνες στο Αιγαίο». Την ίδια χρονιά παρουσίασε το talent show So you think you can dance για δύο πετυχημένες τηλεοπτικές σεζόν στο Mega και τον Σεπτέμβριο της ίδιας χρονιάς δάνεισε την φωνή της για την παιδική ταινία Cars.
Τον Ιανουάριο του 2007 κυκλοφόρησε στο εμπόριο ένα φωτογραφικό άλμπουμ με την τίτλο Vicky Kaya. Τα έσοδα δόθηκαν σε παιδιά με ειδικά προβλήματα. Την ίδια χρονιά η Βίκυ διοργάνωσε ένα event για φιλανθρωπικό σκοπό με τίτλο Vicky & Friends. Το 2007 και για δύο ακόμη χρόνια έπαιξε στο θέατρο τον ρόλο της Ούλα στο έργο «Μια τρελή τρελή παραγωγή».
Τον Οκτώβριο του 2008 από το κανάλι του Alpha παρουσίασε τη εκπομπή Είσαι μέσα;. Τα χρήματα της εκπομπής πήγαιναν σε διάφορα ιδρύματα. Τον Απρίλιο του 2009 μετακόμισε στον ΑΝΤ1όπου ήταν η τελευταία παρουσιάστρια της εκπομπής «Πρωινός Καφές». Τη σεζόν 2009 - 2010 η Βίκυ ξεκίνησε να παρουσιάζει το talent show Next Top Model με μεγάλη επιτυχία καθώς και τον 21ό διαγωνισμό ομορφιάς του ΑΝΤ1.
Τη Κυριακή 10 Οκτωβρίου το 2010 παντρεύτηκε τον αγαπημένο της Νίκο Κρυθαριώτη με τον οποίο χώρισε μετά από 3 χρόνια γάμου (2013). Τον Σεπτέμβριο του 2011, η Βίκυ ανακοίνωσε πως θα ανοίξει δικής της σχολή μόδας. Η σχολή άνοιξε, και έχει τίτλο Fashion Workshop by Vicky Kaya.

ΕΝΘΕΤΟ 2
ΜΑΡΕΒΑ ΓΚΡΑΜΠΟΦΚΣΙ

Ένα πολυτελές brand
με «άρωμα» Ελλάδας

ΜΟΤΟ
Το πάντρεμα αρχαιοελληνικού και φολκόρ με σύγχρονα στοιχεία, παράγει εξαγώγιμο σε όλο τον κόσμο προϊόν

Η δεύτερη φιναλίστ του Ελληνικού Βραβείου Επιχειρηματικότητας που ξεχωρίζει είναι η κυρία Mareva Grabowski, σύζυγος του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκου Μητσοτάκη, πρώην στέλεχος της Deutsche Bank στην Αθήνα και ιδρύτρια και αντιπρόεδρος Δ.Σ. της Endeavor Greece. Η επιχειρηματική πρόταση της Mareva Grabowski και της συνεταίρου της marketeer κυρίας Δήμητρας Κολοτούρα (ή Μιμίκα Χανδακά) ακούει στο όνομα Zeus+Dione Concept Store, ένα πολυτελές brand που διαθέτει αποκλειστικά χειροποίητα προϊόντα εμπνευσμένα από την ελληνική κληρονομιά. Το νέο Concept Store της εταιρίας θα αποτελέσει την πλατφόρμα για άλλους επιδέξιους καλλιτέχνες, σχεδιαστές, κατασκευαστές και δεξιοτέχνες να πωλούν τα δικά τους προϊόντα. Πρόκειται για μια προσπάθεια που έχει ως στόχο να μεταφέρει το brand Zeus+Dione σε ένα νέο πεδίο, ως ένα κομβικό σημείο για διάφορα παραδοσιακά ελληνικά προϊόντα και κομψοτεχνήματα.
Σε παλαιότερη συνέντευξή της η κυρία Γκραμπόφκσι είχε επισημάνει για την ιδέα της επιχειρηματικής πρότασης Zeus + Dione: «Ένα βράδυ στη Σύρο, πριν από περίπου δύο χρόνια, η Δήμητρα κι εγώ συζητούσαμε για το παράδοξο στην Ελλάδα να μην υπάρχουν εταιρείες στον χώρο της μόδας και του design, που να αξιοποιούν την τεράστια πολιτιστική της κληρονομιά. Αφιερώσαμε λίγο χρόνο για να διαπιστώσουμε, μέσω μιας έρευνας αγοράς, αν η αίσθησή μας ήταν σωστή. Καταλήξαμε, όντως, στο συμπέρασμα ότι υπάρχει χώρος για μια ελληνική επωνυμία που να παντρεύει δημιουργικά την κλασική πλευρά του αρχαιοελληνικού και φολκόρ στιλ με σύγχρονα στοιχεία, παράγοντας προϊόν εξαγώγιμο σε όλο τον κόσμο. Στη συνέχεια ακολούθησε ένα ταξίδι στην αισθητική της Ελλάδας για να ανακαλύψουμε τα καλύτερα υλικά στο Σουφλί, την Κρήτη, τα Γιάννενα, το Μέτσοβο και να αναβιώσουμε την υφαντουργική κληρονομιά της Ελλάδας μέσα από τις συλλογές μας».