Ξύστε και κερδίστε - Σας έλειψε; Ξανάρχεται. Δείτε πότε

Ξύστε και κερδίστε - Σας έλειψε; Ξανάρχεται. Δείτε πότε
Ξεκινάει ανεπισήμως από σήμερα Παρασκευή η διάθεση των στιγμιαίων λαχείων (Ξυστό) από τα Ελληνικά Λαχεία Α.Ε., θυγατρική εταιρεία του ΟΠΑΠ, ύστερα από 11 χρόνια.

Το νέο παιχνίδι «Στιγμιαίου Λαχείου» του ΟΠΑΠ ονομάζεται ΣΚΡΑΤΣ και θα διατίθεται από τα πρακτορεία, τους λαχειοπώλες και κάποια επιπλέον σημεία πώλησης, όπως περίπτερα και καταστήματα ψιλικών.

Η επίσημη έναρξη της νέας επιχειρηματικής δραστηριότητας της θυγατρικής του ΟΠΑΠ, δηλαδή αυτή της πώλησης των λαχείων, έχει προγραμματιστεί για την ερχόμενη Τετάρτη 7 Μαΐου.

Το στιγμιαίο λαχείο κυκλοφορεί σε τέσσερις τύπους, ανάλογα με την τιμή πώλησής του, δηλαδή του ενός, των δύο, των τριών και των πέντε ευρώ. Ανάλογα με τον τύπο του λαχείου ο παίκτης θα επιδιώκει έπαθλα που θα φτάνουν έως και 10.000 ευρώ στο πιο φθηνό λαχείο του ενός ευρώ και έως 500.000 ευρώ στο πιο ακριβό των 5 ευρώ.

Το ξυστό (Σκρατς) αναμένεται να προσελκύσει πολλούς νέους πελάτες, αφού το στιγμιαίο λαχείο είναι το Νο 2 παιχνίδι σε πωλήσεις στιγμιαίων λοταριών στον κόσμο μετά από το μπίνγκο.
Στον ΟΠΑΠ θεωρούν ότι το νέο Ξυστό θα κερδίσει γρήγορα την παλιά του δημοφιλία λόγω του είδους του παιχνιδιού. Τα στιγμιαία λαχεία είναι απλά, γρήγορα παιχνίδια και άμεσης νίκης, οι παίκτες δηλαδή μαθαίνουν άμεσα ότι κερδίζουν. Το γεγονός αυτό μαζί με την υψηλή συχνότητα νίκης (1 στους 4 κερδίζει) προτρέπει σε επαναγορά λαχείων, άρα ο τζίρος σε σημαντικό ποσοστό ανακυκλώνεται.

Συνολικά θα υπάρχουν τεσσάρων ειδών ΣΚΡΑΤΣ:

Τυχερά φλουριά: Το ΣΚΡΑΤΣ με θέμα τα χρήματα, στο οποίο ο πελάτης ελπίζει να βρει «νομίσματα» και «πέταλα». Η συχνότητα νίκης καθορίζεται στο 1 προς 4,8. Κόστος 1 ευρώ.

Μετρητά 24 καρατίων: ΣΚΡΑΤΣ με θέμα το χρυσό, όπου ο παίκτης ξύνει «μπάρες χρυσού» με την ελπίδα να εμφανιστεί το σύμβολο «BAR» κυρίως. Η συχνότητα νίκης καθορίζεται στο 1 προς 4,4. Κόστος 2 ευρώ.

Μαγικά κεράσια: Το συγκεκριμένο ΣΚΡΑΤΣ παραπέμπει ήδη από το όνομά του σε καζίνο και slots (παιγνιομηχανήματα ή αλλιώς φρουτάκια). Η νίκη έρχεται με ανάλογο τρόπο, αρκεί να εμφανιστούν δηλαδή τρία όμοια σύμβολα στην ίδια σειρά. Αν είναι «κεράσια», το ποσό τριπλασιάζεται. Συχνότητα νίκης: 1 προς 4,2. Κόστος 3 ευρώ.

Σμαραγδένια εφτάρια: Το κορυφαίο ΣΚΡΑΤΣ, αφού το μεγάλο βραβείο είναι μισό εκατομμύριο ευρώ. Το θέμα του ΣΚΡΑΤΣ είναι τα τυχερά νούμερα και τα… σμαράγδια! Η συχνότητα νίκης είναι η μεγαλύτερη στο σύνολο των λαχείων αυτών και καθορίζεται στο 1 προς 3,9. Κόστος 5 ευρώ.