Κοροϊδία και αύξηση έως 33% (!) στα διόδια της Αθηνών-Κορίνθου

Κοροϊδία και αύξηση έως 33% (!) στα διόδια της Αθηνών-Κορίνθου
  Όσοι κάνατε χαρά με την Χριστουγεννιάτικη ανακοίνωση της "Ολυμπίας Οδού" η οποία και έκανε λόγο για φθηνότερα διόδια στο Ρίο και στο Ζευγολατιό, καλύτερα να επανέλθετε στην ελληνική πραγματικότητα. Διότι με σημερινή ανακοίνωση, η κατασκευάστρια εταιρεία ανακοινώνει γενναίες αυξήσεις διοδίων στο τμήμα της οδού Αθηνών-Κορίνθου. Η αύξηση επέρχεται δια της...κλωνοποιήσεως καθώς πλέον θα πληρώνουμε και στην Ελευσίνα και στον Ισθμό, και στο πήγαινε, και στο έλα.

Τι μας έλεγε η ανακοίνωση της 23ης Δεκεμβρίου;

"Μετά την πρόσφατη κύρωση από τη Βουλή και την Έναρξη ισχύος της τροποποιημένης Σύμβασης Παραχώρησης της Ολυμπίας Οδού (Ν. 4219/2013), που σηματοδοτεί την επανεκκίνηση και πλήρη ανάπτυξη των Κατασκευαστικών Εργασιών, τίθενται σε εφαρμογή νέες μειωμένες τιμές διοδίων στην Κορίνθου– Πατρών. Συγκεκριμένα, από τα μεσάνυχτα της Δευτέρας 23ης προς Τρίτη 24η Δεκεμβρίου 2013 οι οδηγοί θα καταβάλλουν στους σταθμούς διοδίων Ζευγολατιού και Ρίου 20% φθηνότερα διόδια, ενώ θα παρέχεται και πρόσθετη έκπτωση 10% ειδικά στους κατόχους (συνδρομητές) του ηλεκτρονικού πομποδέκτη ΟΛΥΜΠΙΑ PASS.

Οι νέες τιμές διοδίων ανάλογα με την κατηγορία του οχήματος διαμορφώνονται επομένως ως εξής:

1. Οχήματα με ή χωρίς ρυμουλκούμενο και ύψος έως 2,2 μέτρα: 2,5 ευρώ από 3,1 ευρώ

2. Δίκυκλα και τρίκυκλα: 1,7 ευρώ από 2,2 ευρώ.

Και έρχεται η σημερινή ανακοίνωση:

Από τα μεσάνυχτα της Τρίτης 4 προς Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2014, τίθεται σε εφαρμογή νέο σύστημα διοδίων στο τμήμα «Ελευσίνα Κόρινθος» της Ολυμπίας Οδού, που περιλαμβάνει τα ακόλουθα:

  1. Η χρέωση στα μετωπικά διόδια Ελευσίνας και Ισθμού θα γίνεται πλέον και στις δύο κατευθύνσεις, με νέες τιμές
  2. Για την ασφάλειά τους οι οδηγοί παρακαλούνται να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά την προσέγγιση στους εν λόγω σταθμούς και στις δύο κατευθύνσεις.
  3. Λειτουργία πλευρικών σταθμών στους ανισόπεδους κόμβους Νέας Περάμου και Πάχης Μεγάρων (στους κλάδους εξόδου από Κόρινθο και εισόδου προς Κόρινθο) και στον κόμβο Αγίων Θεοδώρων (στον κλάδο εξόδου από Αθήνα και στον κλάδο εισόδου προς Αθήνα).
  4. Οι τιμές διοδίων ανάλογα με την κατηγορία του οχήματος (και με ΦΠΑ 23%) διαμορφώνονται ως ακολούθως
  • Οχήματα με ή χωρίς ρυμουλκούμενο και ύψος έως 2,2 μέτρα: Στην Ελευσίνα θα πληρώνουμε 2,1 ευρώ και στον Ισθμό επιπλέον 1,8 ευρώ. Μέχρι τώρα πληρώναμε 3,2 ευρώ στην Ελευσίνα. Το άθροισμα (3,9 ευρώ) είναι μεγαλύτερο κατά 25,8% σε σχέση με αυτά που πληρώναμε μέχρι τώρα.
  • Δίκυκλα και τρίκυκλα θα πληρώνουν 1,3 ευρώ στον Ισθμό και 1,5 ευρώ στην Ελευσίνα δηλαδή 2,8 ευρώ από 2,2 ευρώ που ήταν μέχρι τώρα. Η αύξηση για τις μοτοσικλέτες φτάνει στο...33%