Η πρώτη ιδιωτική στεγασμένη λαϊκή αγορά… χωρίς μεσάζοντες

Η πρώτη ιδιωτική στεγασμένη λαϊκή αγορά… χωρίς μεσάζοντες
Μέχρι τώρα γνωρίζαμε την πώληση αγροτικών προϊόντων χωρίς μεσάζοντες, μέσα από πρωτοβουλίες κυυρίως των δήμων ή άλλων κατά τόπους οργανώσεων.

Σήμερα όμως έχουμε την πρώτη στεγασμένη λαϊκή αγορά όπου η πώληση των προϊόντων θα γίνεται από τους ίδιους τους παραγωγούς και οι καταναλωτές θα έχουν την δυνατότητα να αγοράζουν προϊόντα σε ιδιαίτερα χαμηλές τιμές.
Η... «Δημοκρατία των Αγροτών» (Farmers Republic), μία ιδέα και πρωτοβουλία του Δημήτρη Κουτσολιούτσου (της γνωστής από τον όμιλο Folli Follie οικογένειας), θα ξεκινήσει να λειτουργεί στα τέλη Ιανουαρίου σε έκταση 1.200 τ.μ. στον Αγιο Στέφανο Αττικής.
Το επιχειρηματικό σχέδιο περιλαμβάνει όχι μόνο τη λαϊκή αγορά, αλλά στην πραγματικότητα τρία κανάλια διάθεσης αγροτικών προϊόντων απευθείας από τους παραγωγούς στους καταναλωτές. Ειδικότερα κάθε Σάββατο, από το πρωί έως αργά το απόγευμα θα λειτουργεί λαϊκή αγορά και μάλιστα σε στεγασμένο χώρο, υψηλής αισθητικής. Κάθε ημέρα θα λειτουργεί το «Παντοπωλείο» με τυποποιημένα παραδοσιακά αγροτικά προϊόντα.
Επίσης οι καταναλωτές ανά πάσα στιγμή θα μπορούν να παραγγέλνουν τα προϊόντα που επιθυμούν μέσω του ηλεκτρονικού καταστήματος που θα λειτουργεί στην εταιρεία Farmers Republic. Στις εγκαταστάσεις στον Αγιο Στέφανο θα λειτουργεί επίσης και μία Κουζίνα, όπου οι καταναλωτές θα μπορούν να γευθούν τα διάφορα προϊόντα που θέλουν να αγοράσουν.
Το ενδιαφέρον, πέρα από το γεγονός ότι τα προϊόντα θα διατίθενται χωρίς μεσάζοντες και επομένως σε ανταγωνιστικές τιμές, είναι ότι οι καταναλωτές θα μπορούν μέσα από την άμεση επαφή με τους παραγωγούς να ενημερώνονται για τις καλλιεργητικές μεθόδους, αλλά ακόμη και να διατυπώνουν τις απορίες και τα όποια παράπονά τους.
Οι παραγωγοί από την πλευρά τους θα έχουν βεβαίως μεγαλύτερο κέρδος, ενώ μέσα από τη συνεργασία με τη Farmers Republic θα μπορούν να βρίσκουν δίοδο τα προϊόντα τους και σε αγορές του εξωτερικού.