Α. Φιλιππίδης: Παραμένω στο εξωτερικό για να υπερασπιστώ τον εαυτό μου

Α. Φιλιππίδης: Παραμένω στο εξωτερικό για να υπερασπιστώ τον εαυτό μου
Tελικά όπως άλα δείχνουν ο πρώην διοικητής του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου Αγγελος Φιλιππίδης δεν αναμένεται να γυρίσει προς το παρόν στην Ελλάδα -όπως αρχικά είχε υποστηρίξει - αλλά θα παραμείνει στο εξωτερικό προκειμένου να υπερασπιστεί τον εαυτό του.

«Σοκαρίστηκα που διάβασα κάποια πράγματα. Αν η κ. Παπανδρέου μου (σ.σ η επικουρική εισαγγελέας διαφθοράς στο πόρισμα της) είχε κάνει τη φοβερή χάρη να με φωνάξει και να μου ζητήσει εξηγήσεις δεν θα έγραφε αυτά τα πράγματα», δήλωσε ο κ. Φιλιππίδης μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1.
Τόνισε ότι είναι επιχειρηματίας πάνω από 20 χρόνια, έχει λύσει το οικονομικό του πρόβλημα από το 1999 και όταν μπήκε στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο ήνταν αρκετά πλούσιος. Είμαι ένας άνθρωπος που έχει φορολογικές δηλώσεις άνω των 20 εκατ. ευρώ», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Σε ό,τι αφορά την «αναντιστοιχία δηλωθέντων εισοδημάτων και καταθέσεων» υποστήριξε ότι πούλησε τις συμμετοχές που είχε σε κάποιες εταιρείες και αυτό δημιούργησε κάποιο ποσό το 2008, το οποίο δηλώθηκε το 2009. «Είναι στο πόθεν έσχες και στις φορολογικές δηλώσεις», σημείωσε.
Ο κ. Φιλιππίδης επανέλαβε ότι θα γυρίσει το αργότερο μέχρι την επόμενη Παρασκευή από το εξωτερικό και θα είναι παρών. «Ο δικηγόρος μου επικοινώνησε με τον ανακριτή και του είπε ότι θα έρθω. Δεν υπάρχει καμία άδεια από κανέναν εισαγγελέας. Είμαι καταζητούμενος και αυτοβούλως θα εμφανιστώ», εξήγησε.
«Όποιος τα πήρε να μπει μέσα. Όμως είναι λάθος να έρχεται η εισαγγελία και να αντικαθιστά τις επενδυτικές επιτροπές. Αν ήμουν τώρα διοικητής τράπεζας όλα τα δάνεια θα είχαν πάει στην εισαγγελία», επισήμανε.