Θέλουν ανοιχτά τα καταστήματα για περισσότερες Κυριακές

Θέλουν ανοιχτά τα καταστήματα για περισσότερες Κυριακές
Τελικά όπως αποδεικνύεται... τρώγοντας έρχεται η όρεξη. Το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές εν μέσω γιορτών, φαίνεται πώς έφερε τόσο αύξηση της πελατείας όσο και περισσότερα χρήματα στα ταμεία των καταστηματαρχών.

Για το λόγο αυτό ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Γ. Τσαμασλής, ζητά με επιστολή του προς το Υπουργείο Ανάπτυξης να λειτουργούν τα καταστήματα περισσότερες Κυριακές τον χρόνο, πέραν των 10 τις οποίες είχε αποφασίσει η αντιπεριφέρεια Θεσσαλονίκης.
Στην επιστολή του προς τον Υπουργός Ανάπτυξης Κ. Χατζηδάκη και τον Υφυπουργό Α. Σκορδά ζητά να δοθεί η δυνατότητα τροποποίησης της υφιστάμενης απόφασης με σκοπό το άνοιγμα των καταστημάτων στο Νομό Θεσσαλονίκης περισσότερες Κυριακές το χρόνο.
Ο κ. Τσαμασλής στην επιστολή του επικαλείται την επιτυχημένη εφαρμογή του μέτρου μέχρι σήμερα, σημειώνοντας: «η τόνωση της αγοράς μετά από κοινή παραδοχή των φορέων της πόλης κινήθηκε σε πάρα πολύ ικανοποιητικά επίπεδα».

Παράλληλα επισήμανε: «πιστεύουμε ότι το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές (με επιθυμία και των καταστηματαρχών) θα λειτουργήσει θετικά για όλους τους εμπλεκόμενους φορείς της αγοράς».
ΝΑ σημειωθεί ότι το άνοιγμα των καταστημάτων έχει προκαλέσει "εμφύλιο πόλεμο" στον εμπορικό κόσμο, με μεγάλη μερίδα εμπόρων να τάσσεται υπέρ και αρκετούς...κατά.
Πριν από λίγες το υπουργείο Ανάπτυξης είχε αφήσει ανοικτό το ενδεχόμενο αλλαγών και τροποποίησης του νόμου 4177, προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα στους αντιπεριφερειάρχες να αλλάξουν την προ διμήνου απόφασή τους για το πόσες και ποιες Κυριακές, πέραν των 7, θα μπορούν να λειτουργούν τα καταστήματα.