Στην Νορβηγία μεταναστεύουν οι Ελληνες

Στην Νορβηγία μεταναστεύουν οι Ελληνες
Ακόμη και στην Νορβηγία μεταναστεύουν οι Ελληνες αφού πλέον εδώ δεν μπορούν να βρουν δουλειά. Σύμφωνα με δημοσίευμα της Norway Post, η Νορβηγία έχει βιώσει μια μεγάλη αύξηση στον αριθμό των μεταναστών από το Νότο της Ευρώπης τον τελευταίο χρόνο, με τα στατιστικά στοιχεία να καταδεικνύουν περαιτέρω άνοδο.

Στην Ισπανία και στην Ελλάδα, ο δείκτης ανεργίας διαμορφώνεται στο 26-27%. Για τους νέους, τα ποσοστά είναι διπλάσια.
Ήδη η παραπάνω εξέλιξη έχει οδηγήσει σε αύξηση της μετανάστευσης, ωστόσο το πραγματικό μέγεθος δεν έχει φανεί ακόμη, εκτιμά το δημοσίευμα της νορβηγικής εφημερίδας.
Συγκρίνοντας τα στοιχεία από το Νοέμβριο του 2012 έναντι του Νοεμβρίου 2013, οι μετανάστες από την Ελλάδα έχει αυξηθεί κατά 49% και βρίσκεται στην κορυφή της λίστας με τις χώρες στις οποίες καταγράφεται η μεγαλύτερη αύξηση.
Στη δεύτερη θέση βρίσκεται η Ισπανία με άνοδο 39%, ενώ η Πορτογαλία βρίσκεται στην τέταρτη θέση με 32%.
Παρά το γεγονός ότι οι μετανάστες από Ελλάδα, Ισπανία, Πορτογαλία δεν πλησιάζουν καν τον αριθμό των μεταναστών προς τη Νορβηγία από τη Σουηδία, την Πολωνία, τη Λιθουανία και τη Νορβηγία, η μεγάλη αύξηση καταδεικνύει μια σημαντική αλλαγή στον χάρτη της μετανάστευσης.
Πρόκειται για ένα φαινόμενο του οποίου τις συνέπειες θα βιώσουμε στο μέλλον, σχολιάζει ο Anders Ekeland , σύμβουλος της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας της Νορβηγίας.