Oμπάμα: Τέσσερα χρόνια ακόμη

Oμπάμα: Τέσσερα χρόνια ακόμη
Με ίσως την πιο σύντομη δήλωση νίκης, ο Μπαράκ Ομπάμα ξεκινά την επόμενη τετραετία του στην Προεδρία των ΗΠΑ. Λίγο μετά τις 06:00 το πρωί της Τετάρτης έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter:

Με το σύνθημα «μπροστά» ο Μπαράκ Ομπάμα ζήτησε από τους Αμερικανούς «άλλα τέσσερα χρόνια» στην προεδρία των Ηνωμένων Πολιτειών, και έπειτα από μία σκληρή αναμέτρηση κέρδισε το στοίχημα εξασφαλίζοντας την παραμονή του στονΛευκό Οίκο.

«Αυτό έγινε χάρη σ' εσάς. Σας ευχαριστώ», έγραψε ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Μπαράκ Ομπάμα στον λογαριασμό του στο Twitter, αμέσως μετά την ανακοίνωση ότι σύμφωνα με τις εκτιμήσεις κερδίζει τις προεδρικές εκλογές.

Ξέφρενοι πανηγυρισμοί στο Ιλινόι του Σικάγο. Λίγο μετά τις 6:00 τα ξημερώματα (ώρα Ελλάδος) το CNN και τα περισσότερα αμερικανικά ειδησεογραφικά δίκτυα «ανακήρυξαν» τον Ομπάμα νικητή έπειτα από μία εκλογική βραδιά που κράτησε την Αμερική και τον κόσμο όλο με κομμένη την ανάσα εξαιτίας της οριακής μάχης που δόθηκε σε πολιτείες-κλειδιά.

Στη Φλόριντα, την πολυπληθέστερη Πολιτεία των ΗΠΑ που δίνει 29 εκλέκτορες στην κούρσα για τον Λευκό Οίκο, με καταμετρημένο το 92% των ψήφων προηγείται ο Μπαράκ Ομπάμα 50% έναντι 49% για τον Ρόμνεϊ.

Το Οχάιο ψήφισε Ομπάμα

Τα αποτελέσματα του Οχάιο είναι εξαιρετικά σημαντικά, αφού ποτέ ένας ρεπουμπλικανός υποψήφιος δεν έφθασε στον Λευκό Οίκο χωρίς να νικήσει στο Οχάιο.

Στην αμφίρροπη Πολιτεία του Οχάιο, σχεδόν τα δύο τρία εκείνων που ψήφισαν πριν από τις σημερινές εκλογές επέλεξαν τον Ομπάμα, ενώ το ίδιο ποσοστό επέλεξε τον Ρόμνεϊ από εκείνους που ψήφισαν την ημέρα των εκλογών, σύμφωνα με τα έξιτ πολς.

Οι ψηφοφόροι χαμηλού εισοδήματος στο Οχάιο επέλεξαν τον Ομπάμα με αναλογία δύο προς ένα.