Αλ. Παπαρήγα: Η κατάσταση θα χειροτερέψει

Αλ. Παπαρήγα: Η κατάσταση θα χειροτερέψει
«Η κατάσταση είναι πολύ άσχημη, θα χειροτερέψει και πρέπει το εργατικό-λαϊκό κίνημα να συγκεντρώσει δυνάμεις ώστε να την αντιπαλέψει», ανέφερε η γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, μιλώντας στην κρατική τηλεόραση.

Ερωτηθείσα αν ορισμένες μορφές αγώνα «όπως κλείσιμο λιμανιών κλ.π.» έχουν απομακρύνει κόσμο από το Κομμουνιστικό Κόμμα, η κ. Παπαρήγα είπε ότι «δεν αναγορεύουμε "στο Α και το Ω" ορισμένες μορφές πάλης, ωστόσο όσο οξύνονται τα προβλήματα, αντίστοιχες πρέπει να είναι και οι μορφές πάλης».

Σχετικά με τα χαμηλά ποσοστά του κόμματος στις εκλογές, σημείωσε: «Ποτέ δεν είπαμε ψηφίστε το ΚΚΕ για να σας λύσουμε τα προβλήματα, δεν πείσαμε προεκλογικά, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν έχουμε δίκιο».

«Θα αλλάζαμε στρατηγική, θα αλλάζαμε τα πάντα, αν η ΕΕ συντελούσε στην βελτίωση της ζωής των λαών, αν καταργείτο η καπιταλιστική κρίση, αν υπήρχε φιλολαϊκή διέξοδος», συμπλήρωσε.

Αναφορικά με τις εξελίξεις στην ΕΕ η γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ εκτίμησε ότι «αυτή την στιγμή κυριαρχεί η άποψη για την διατήρηση της ΕΕ και της ευρωζώνης ως έχει», πρόσθεσε ωστόσο πως «οι αντικειμενικές εξελίξεις μπορεί να οδηγήσουν και σε διάσπασή της».

Τέλος, η κ. Παπαρήγα χρησιμοποίησε βαριές εκφράσεις για τη Χρυσή Αυγή. «Δεν μιλώ για ακροδεξιά, μιλώ για ναζιστική-φασιστική Χρυσή Αυγή, μιλώ για μπράβους της νύχτας που τους χρησιμοποιούν θύλακες του συστήματος που βρίσκονται στο πολιτικό σύστημα, -εκτός των κομμάτων- στην αστυνομία και στον στρατό, και οι οποίοι θα της δώσουν χρόνο για να κάνει την "βρώμικη δουλειά"», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ